Dünya

İran, Türkiye ile ilişkilerinin istenilen düzeyde olduğunu belirtti

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Türkiye ile ilişkilerinin istenilen düzeyde olduğunu belirtirken, ABD'nin baskılarını da eleştirdi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İran, Türkiye ile ilişkilerinin istenilen düzeyde olduğunu belirtti

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, başkent Tahran'da düzenlenen haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlişkilerin önemi vurgulandı

Bekayi, “İran'ın komşularıyla, özellikle de Türkiye ile ilişkisi istenilen düzeydedir” ifadesini kullandı. Ayrıca, ABD'nin ekonomik baskılarının arttığını ve ticari ortaklarına İran aleyhine harekete geçmeleri için baskı yaptığını belirtti. Bekayi, “Medyayı da bu baskının bir aracı olarak kullanıyorlar” dedi.

Nükleer faaliyet iddiaları reddedildi

Bekayi, Kazma Dağı'nda nükleer faaliyet iddialarının ABD'nin yürüttüğü psikolojik savaşın bir parçası olduğunu ifade etti. Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi'nin Hürmüz Boğazı'nda düzenlenecek bölgesel toplantının ertelendiği duyurusunu da yorumlayan Bekayi, bu ertelemenin Suudi Arabistan tarafından talep edildiğini açıkladı.

Bu Yazıyı Paylaş