Dünya

İsrail'den Lübnan'a şok karar: Netanyahu müzakere talimatı verdi!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Beyrut yönetimiyle Hizbullah'ın silahsızlandırılması ve barışçıl ilişkiler kurulması amacıyla doğrudan müzakerelere başlanması talimatı verdi. Bu karar, bölgedeki son şiddetli saldırıların ardından geldi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
İsrail'den Lübnan'a şok karar: Netanyahu müzakere talimatı verdi!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün toplanan Güvenlik Kabinesi'nin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Netanyahu, Beyrut yönetimiyle mümkün olan en kısa sürede doğrudan müzakerelere başlanması yönünde talimat verdiğini duyurdu.

Müzakerelerin Gündemi Belirlendi

Netanyahu'nun açıklamasına göre, doğrudan müzakereler Hizbullah'ın silahsızlandırılması ve iki ülke arasında "barışçıl ilişkiler kurulması" gibi konulara odaklanacak. Bu gelişme, bölgedeki tansiyonun nasıl şekilleneceği konusunda soru işaretleri yaratıyor.

Yoğun Saldırılar Sonrası Gelen Adım

ABD-İran arasında sağlanan ve İsrail'i de kapsadığı iddia edilen geçici ateşkesin Lübnan'ı da kapsayıp kapsamadığına dair çelişkili bilgiler ortadayken, İsrail ordusu 8 Nisan Çarşamba günü başkent Beyrut ile Lübnan'ın doğu ve güney bölgelerine eş zamanlı yaklaşık 100 hava saldırısı düzenlemişti. Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü, bu saldırılarda en az 254 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamış ve bu saldırıları İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği en şiddetli saldırılar olarak kaydetmişti. Bu yaşananların ardından gelen müzakere talimatı, bölgedeki siyasi dengeler açısından kritik önem taşıyor.

Bu Yazıyı Paylaş