İsrail hapishanelerindeki Filistinli esir sayısı 9 bin 300'e yükseldi
İsrail hapishanelerindeki Filistinli esir sayısı 9 bin 300'e ulaştı. Kadın ve çocuk tutukluların sayısı da dikkat çekiyor.

Filistinli esirlerin durumuyla ilgili kurumlardan ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirdiği baskınlarda gözaltına alınan Filistinlilerin sayısına dair bilgiler verildi.
TUTUKLU SAYISI ARTIYOR
İsrail Hapishaneler İdaresi'nin verilerine göre, 2025 yılı itibarıyla tutuklanan Filistinli sayısının 1254'e ulaştığı bildirildi. Açıklamada, kadın tutukluların sayısının ise ikisi kız çocuğu olmak üzere toplam 51 olduğu belirtildi. Ayrıca, Ofer ve Megiddo hapishanelerinde 350 Filistinli çocuğun tutulduğu ifade edildi.
İDARİ TUTUKLULAR DAHA FAZLA
Açıklamada, idari tutukluların sayısının 3 bin 350 olarak kaydedildiği aktarıldı. İşgalci İsrail'in hapishanelerinde tutuklu Filistinli esirlerin toplam sayısının 9 bin 300'e ulaştığı, bu sayının büyük kısmının idari tutuklulardan oluştuğu vurgulandı. İşgalci İsrail'in askeri gözaltı merkezlerinde tutulan Filistinlilerin bu sayıya dahil edilmediği de belirtildi. Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başlamasından bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış gözlemleniyor.
Bakmadan Geçme
Yılmaz: Filistin'e tüm imkanlarımızla destek olmalıyız
Arıkan: Filistin davası bağımsızlık sağlanana dek sürecek
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'nin iç kalesini güçlendireceğiz
Malatya'da büyük Filistin yürüyüşü gerçekleştirildi
Öztunç, AGİTPA genel kurulunda Kıbrıs ve Filistin'i gündeme getirdi
Halkevleri, Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi
