Dünya

İsrail Maliye Bakanı Smotrich'ten ABD-İran anlaşmasına sert tepki

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ABD ile İran arasında imzalanan anlaşmanın İsrail için tehdit oluşturduğunu belirtti ve Hizbullah'a karşı operasyonların süreceğini vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İsrail Maliye Bakanı Smotrich'ten ABD-İran anlaşmasına sert tepki

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ABD ile İran arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Smotrich, bu anlaşmanın hem İsrail hem de özgür dünya için olumsuz sonuçlar doğuracağını savundu.

İSRAİL'İN MENFAATLERİ TEHLİKEDE

Sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Smotrich, İran ile yapılan anlaşmanın, İsrail'in güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu belirtti. ‘İran ile varılan bu anlaşma, ortak mücadelelerin elde ettiği kazanımları riske atmaktadır’ şeklinde konuşan Bakan, İran'ın nükleer silaha sahip olmaması için mücadelenin süreceğini vurguladı.

LÜBNAN'DAKİ DURUM VE HIZLI TEDBİRLER

Ayrıca Lübnan'daki duruma dikkat çeken Smotrich, Hizbullah'a karşı operasyonların devam edeceğini belirtti. Bu durumun İsrail ordusunun hareket özgürlüğünü sağlamak açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Bakan, ‘Kuzeydeki sakinlerimizin güvenliği için kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz’ dedi.

Bu Yazıyı Paylaş