İstanbul merkezli 22 ilde MLKP operasyonu: 78 tutuklama
MLKP'ye yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda 78 şüpheli tutuklandı, 25 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul merkezli olarak düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, MLKP Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik 22 ilde 78 şüpheli tutuklandı.

OPERASYON DETAYLARI
İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu operasyonlar, örgütün farklı yapılanmalarının faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirildi. 24 Şubat 2025 tarihinden itibaren teknik ve fiziki takip başlatıldı. Yapılan incelemelerde, örgütün gençlik, kadın, basın ve propaganda ile kültür-sanat yapılanmalarında aktif olduğu belirlendi.

GÖZALTILAR VE ELE GEÇİRİLENLER
Operasyonlar sonucunda, 22 ilde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 kuru sıkı tabanca, 3 av tüfeği ve bu tüfeklere ait 489 av fişeği ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 78'i tutuklandı, 25 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
