İsviçreli Turiste Acil Serviste 71 Bin TL’lik Fatura
İsviçre’den tatil amacıyla Antalya’ya gelen gurbetçi bir genç kız, rahatsızlanarak başvurduğu özel bir hastanenin acil servisinde çıkarılan 71 bin TL’lik faturaya tepki gösterdi.

Muayene ve tetkiklerin ardından talep edilen ücreti kabul etmeyen gurbetçi genç ve arkadaşı, yaşadıkları süreci sosyal medyada paylaşarak konuyu Sağlık Bakanlığı ve CİMER’e taşıdı.
Hastaneden Mevzuat Açıklaması
Olayın sosyal medyada ve basında gündem olmasının ardından ilgili hastane yönetiminden açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, hastaya uygulanan tüm muayene, tetkik ve tedavi işlemlerinin yürürlükteki mevzuata uygun şekilde ücretlendirildiği savunuldu. Hastane yönetimi, uygulanan fiyat politikasının Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından belirlenen standartlar ve katsayılar doğrultusunda oluşturulduğunu ifade etti.
Sağlık Bakanlığı ve CİMER Süreci Başlatıldı
Şikâyet başvurularının ardından gözler Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülecek incelemeye çevrildi. Acil servis hizmetlerinin ücretlendirilmesi ve sunulan tedavilerin mevzuata uygunluğu hususunda resmi değerlendirmenin ardından sürecin netlik kazanması bekleniyor.
Bakmadan Geçme
Efkan Ala: Terörsüz Türkiye sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz
Türkiye’de satılacak en ucuz Mercedes yolda! Teslimat tarihi belli oldu
Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 77. yılı Ankara'da kutlandı
Husilerden Türkiye'ye küstah tehdit! MSB Husilerin İHA saldırısını kınamıştı
Dünyanın en güzel adaları açıklandı! Listeye Türkiye’den tek yer girdi
İran, Türkiye ile ilişkilerinin istenilen düzeyde olduğunu belirtti
