İYİ Parti'den yargı hamlesi! Dervişoğlu'ndan fon talimatı
İYİ Parti, kamuoyundaki fon iddialarını yargıya taşıyacağını duyurdu. Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, kamuoyunun gündemindeki fon iddialarını yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Olgun, sorumluların kim olduğuna bakılmaksızın sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.
İYİ Parti, son günlerde tartışılan fon iddialarıyla ilgili hukuki süreç başlatmaya hazırlanıyor. Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun talimatıyla konunun yargıya götürüleceğini bildirdi.
KÜÇÜK YATIRIMCILARIN BİRİKİMLERİ RİSKE ATILAMAZ
Olgun, özellikle küçük yatırımcıların yıllarca emek vererek oluşturdukları birikimlerin kaybedilme riskiyle karşı karşıya kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.
Vatandaşların birikimlerinin herhangi bir kişi veya grubun haksız kazanç elde etmesinin aracı haline getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Olgun, süreci yalnızca siyasi bir tartışma olarak görmediklerini ifade etti.
Olgun, fon iddialarının hukuk, adalet, kamu yararı ve ekonomik güven meselesi olduğunu belirterek, iddiaların hiçbir kişi veya kurum korunmadan araştırılması gerektiğini söyledi.
Kimlerin yapı içerisinde yer aldığının, kimlerin menfaat sağladığının ve varsa kamu görevlileriyle siyasi bağlantılarının ortaya çıkarılmasını istediklerini kaydeden Olgun, hukuki şikayet ve dava haklarını kullanacaklarını açıkladı.
SORUMLULAR KİM OLURSA OLSUN HESAP VERMELİ
İYİ Parti’nin sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını belirten Olgun, şu ifadeleri kullandı:
“Bizim için ölçü nettir: Sorumlunun kim olduğuna, hangi makamda bulunduğuna veya hangi siyasi çevreyle ilişki olduğuna bakılmaksızın; hukuk herkes için eşit uygulanmalıdır.”
Olgun, İYİ Parti olarak küçük yatırımcıların ve vatandaşların haklarının takipçisi olacaklarını belirterek, “Milletin alın teri sahipsiz değildir. Hukuk herkes için vardır. Sorumlular kim olursa olsun hesap vermelidir” dedi.
Bakmadan Geçme
İYİ Parti fon skandalını yargıya taşıyor
İYİ Partili Kavuncu'dan fon skandalı ile ilgili açıklama
İYİ Parti: Fon vurgunu siyasi bağlantılarla ilgili
Traktör hesabı şoke etti! İYİ Partili Tuhan Çömez hesap yaptı
Ofluoğlu: AK Parti artık bu ülkeyi yönetemiyor
İYİ Parti'li Yücel: İktidar saltanat sürmeye alıştı
