Asayiş

İzmir'de korkunç kazada Ebrar'ın ölümüyle ilgili davada son gelişme

İzmir'de nakliye asansöründen düşen koltuğun altında kalarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ebrar Aktaş'ın ölümüne ilişkin davada 3 sanığa hapis cezası verildi.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
İzmir'de korkunç kazada Ebrar'ın ölümüyle ilgili davada son gelişme

İzmir'in Menderes ilçesinde yaşanan ve 9 yaşındaki Ebrar Aktaş'ın hayatını kaybettiği trajik olayla ilgili davada karar çıktı. Nakliye sırasında düşen koltuğun altında kalan küçük Ebrar'ın ölümüne sebep olan 3 sanık hakkında hapis cezası verildi.

SANIKLARA HAPİS CEZASI

Davanın tutuklu sanıklarından Efecan Güngör'e 6 yıl 3 ay, diğer tutuklu sanık Mustafa Güngör ve babası Y.G.'ye ise 5'er yıl hapis cezası çarptırıldı. Davada tutuksuz yargılanan Suriye uyruklu A.H.M. ise beraat etti. Olay, 20 Eylül 2025 tarihinde Menderes'te bir evin taşınması sırasında meydana gelmişti. Nakliye asansöründen düşen üçlü koltuk, apartmanın bahçesinde oyun oynayan Ebrar Aktaş'ın üzerine düşerek ölümüne neden olmuştu.

OLAYIN DETAYLARI VE İDDİANAME

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, sanıkların koltuğu taşırken şiddetli rüzgarın dengesini bozduğunu ve sepete düşmesine neden olduğunu savundukları belirtildi. Ancak mahkeme, Mustafa Güngör ve Efecan Güngör'ün kazanın oluşumunda ana etken olduğunu, firma çalışanı A.H.M.'nin de dikkatsizliğinin söz konusu olduğunu vurguladı. Sanıklar hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 9'ar yıla kadar hapis cezası istenmişti. Yargılama sürecinde firma sahibi Y.G. de davaya tutuksuz sanık olarak dahil edildi. Son duruşmada savcı, tutuklu sanıklar ve Y.G.'nin cezalandırılmasını, A.H.M.'nin ise beraatini talep etmişti.

KARAR DURUŞMASI VE ANNENİN SÖZLERİ

Menderes 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, sanıkların savunmaları alındı. Ebrar'ın annesi Songül Lök, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Sanıklar ise beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Efecan Güngör'e verilen 7,5 yıllık cezayı duruşmadaki iyi hali ve temiz sicili nedeniyle 6 yıl 3 aya indirdi. Mustafa Güngör ve Y.G.'ye verilen 6'şar yıllık cezalar ise 5'er yıla indirildi. Kararın ardından konuşan Ebrar'ın annesi Songül Lök, "Anne yüreğimle kararı değerlendirirsem daha çok ceza almalarını isterdim. Hiçbir önlem almamışlar." dedi. UCİM avukatlarından Şule Öztürk Ak ise raporların kazanın öngörülebilir ve önlenebilir olduğunu gösterdiğini belirterek kararın yerinde olduğunu ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş