Kadıköy'de kitaplar yeniden sayfalarını açtı: Uzun aradan sonra coşku dolu buluşma
Kadıköy Kitap Günleri, uzun bir aranın ardından yazar ve okurları buluşturdu. Onur konuğu Ayşe Kulin'in de katıldığı etkinlikte, kitapların hayatımızdaki yeri ve kültürel önemine vurgu yapıldı.

Kadıköy, uzun bir bekleyişin ardından yeniden kitap kokusuyla dolup taşıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Kadıköy Kitap Günleri, nostaljik Haydarpaşa Garı'ndan sonra bu kez kitapseverlerle buluşarak kültürel bir şölene dönüştü.

KÜLTÜREL BİR KİMLİK KAZANDI
Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, açılışta yaptığı konuşmada etkinliğin artık sadece bir kitap fuarı olmanın ötesine geçtiğini vurguladı. Kösedağı, "Kadıköy Kitap Günleri artık yalnızca bir kitap fuarı değil. Okurların her yıl heyecanla beklediği, yayınevlerinin takvimlerine not düştüğü, yazarların okurlarıyla buluşmak için sabırsızlandığı önemli bir kültür buluşması haline geldi," diyerek etkinliğin ilçenin kültürel dokusundaki yerini pekiştirdiğini belirtti. Konuşmasında, hızla tüketilen bir çağda kitapların sunduğu yavaşlama, düşünme ve anlama erdemine de dikkat çeken Başkan Kösedağı, kitapların hayatımızdaki vazgeçilmez yerini bir kez daha hatırlattı. Etkinlik kapsamında 250'nin üzerinde yazar, gazeteci ve akademisyen, 21 Haziran'a kadar sürecek söyleşi ve imza günlerinde okurlarıyla bir araya gelecek. Açılışta Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin konseriyle renklendirilen törene, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan ve etkinliğin onur konuğu olan usta yazar Ayşe Kulin de katıldı. Kösedağı, söyleşi alanlarına edebiyatımızın iki önemli ismini, Fethi Naci ve Mario Levi'yi anarak, onların bıraktığı izleri yaşatmanın önemine değindi.

ONUR KONUĞU AYŞE KULİN'DEN DUYGUSAL AÇIKLAMALAR
Bu yılın onur konuğu olarak seçilen Ayşe Kulin, rahatsızlığına rağmen etkinliğe katılarak sevenlerine bir jest yaptı. Kulin, "Bugün buraya beş dikişli bacağımla geldim. Size daha iyi gelmek isterdim. Çok mutluyum aranızda olmaktan daha iyi günler göreceğiz," diyerek duygusal anlar yaşattı. Başkan Kösedağı ve İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Kulin'e birer teşekkür plaketi ve çiçek takdim ederek bu özel buluşmaya katkılarından dolayı minnettarlıklarını gösterdi. İBB Başkanvekili Nuri Aslan da konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun selamlarını ileterek, halkın kitaplarla buluşması için gösterilen çabayı ve kültür-sanat alanındaki çalışmaları vurguladı. Kadıköy Kitap Günleri'nin tüm program detaylarına resmi web sitesinden ulaşılabiliyor.






Bakmadan Geçme
Kadıköy Kitap Günleri, edebiyat tutkunlarını bir araya getirdi
Kadıköy’de edebiyat şöleni sürüyor: Yazarlar okurlarla buluşuyor
İzmir'in çeyrek asırlık bilgi birikimi, Kadıköy Kitap Günleri'nde İstanbullu okurlarla buluştu
Kadıköy Kitap Günleri, 12 Haziran'da edebiyat severlerle buluşuyor
Kadıköy'de edebiyat rüzgarı: 10. Kitap Günleri başlıyor
