Gündem

Kahramanmaraş'ta kar felaketi: 65 büyükbaş hayvan ahır çökmesinde can verdi

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ahırın çatısı çöktü, 65 büyükbaş hayvan öldü. Kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, yardım ve temizleme çalışmaları sürüyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Kahramanmaraş'ta kar felaketi: 65 büyükbaş hayvan ahır çökmesinde can verdi

Kahramanmaraş'ta etkili olan yoğun kar yağışı, Göksun ilçesinde trajik bir olaya yol açtı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu bölgede, üzerindeki kar kütlesinin ağırlığına dayanamayan 3 ahırın çatısı çöktü. Bu çökme sonucunda ahırlarda bulunan 65 büyükbaş hayvan hayatını kaybetti.

ULAŞIMDA KRİTİK DURUM

Kar yağışı, şehrin özellikle yüksek kesimleri ile kuzey ilçelerinde etkili oldu. Göksun-Kayseri Karayolu'nda ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanırken, trafik ekipleri zincirsiz ve kış lastiği bulunmayan araçlar ile TIR ve çekicilerin Kayseri yönüne gidişine izin vermiyor. Bazı sürücüler, gerekli ekipmanları olmadığı için yollarda mahsur kaldı.

YARDIM VE TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kızılay ekipleri, mahsur kalan yolculara gıda yardımında bulunarak zor durumdaki vatandaşlara destek oldu. Aynı zamanda, karayolları ekipleri güzergâhlarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri de sürücülerin güvenli şekilde yolculuk yapabilmesi için denetimlerine devam ediyor.

Bu Yazıyı Paylaş