Kamu-Sen Başkanı Kahveci: Emeklilik, huzurun değil ekonomik kaygının adı oldu
Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, emeklilik sistemindeki adaletsizlikleri eleştirerek, emekliliğin huzur değil ekonomik kaygı haline geldiğini belirtti. Anayasa Mahkemesi'ne talepler iletildi.

(ANKARA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2023 yılında yapılan düzenlemeyle kamu görevlilerine ek ödeme yapıldığını, ancak bu ödemenin emeklilik sisteminin dışında bırakıldığını vurguladı. Kahveci, “Bu durum yalnızca teknik bir ücret meselesi değil, adalet ve eşitlik meselesidir. Bugün Türkiye'de binlerce kamu çalışanı emekli olmak istemiyorsa bunun en büyük nedenlerinden biri budur. Emeklilik artık huzurun değil, ekonomik kaygının adı haline gelmiştir.” dedi.
HUKUKİ MÜCADELE VE TALEPLER
Kahveci, Anayasa Mahkemesi'ne, ilave ek ödemenin emeklilere de verilmesi için açılan bireysel hak ihlali davasının bir an önce gündeme alınması talebinde bulundu. “Bugün burada yıllardır kamu hizmetine emek vermiş milyonlarca memur emeklisinin sesi olmak için bulunuyoruz. Kamu görevlilerinin haklarını korumak, vicdani bir sorumluluktur.” şeklinde konuştu.
ÖDEME FARKLARI VE ADALETSİZLİK
2023 yılında yapılan düzenlemeyle kamu görevlilerine verilen ek ödemenin emeklilik hesabına dahil edilmediğini belirten Kahveci, bu durumun emekli maaşlarıyla görev aylıkları arasında ciddi farklılıklar yarattığını ifade etti. “Emeklilikte yaşanan bu adaletsizlik, yalnızca bir ücret meselesi değildir. Bu mesele, sosyal devlet olmanın gereğidir. Kamu çalışanları, emeklilikte yaşanan mağduriyetlerin sona ermesini bekliyor.” dedi. Kahveci, Türkiye Kamu-Sen olarak bu haklı mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceklerini ve gerekli hukuki yolları kullanarak çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.
Bakmadan Geçme
Özgür Özel: Yeni Parti iktidarında maaşlar asgari ücret altında kalmayacak
Özgür Özel, emekli maaşlarını asgari ücrete çıkaracaklarını duyurdu
Sinop emeklileri geçim sıkıntısını dile getirdi
Emekli maaşı 4 gün yetiyor, iktidara tepki
Emekli maaşındaki uçurum ortaya çıktı! Aynı memuriyet, iki ayrı dünya
Emekliler hayat pahalılığından dert yandı
