Kamyonetiyle kediyi ezen sürücüye şok ceza: 1 ay hayvan barınağında çalışma
Adana'da kamyonetiyle kediyi ezen sürücü, 1 ay hayvan barınağında çalışma cezası aldı. Olay, güvenlik kamerasına yansıdı ve yaralı kedi kritik durumda tedavi görüyor.

Adana'da, sokakta kamyonetiyle bir kediyi ezip ağır yaraladıktan sonra kaçan 46 yaşındaki A.T., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesinde, "Ben de hayvanseverim, kedileri fark etmedim, üzerlerine bilerek sürmedim" diyen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve mahkeme tarafından 1 ay süreyle hayvan barınağında çalışma cezasına çarptırıldı.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Olay, 21 Ocak'ta Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi'nde meydana geldi. A.T.'nin kullandığı kamyonet, sokaktaki iki kediden birinin üzerinden geçip kaçtı ve bu anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı kedi, olaydan dört gün sonra Merve Taşgıt (28) tarafından fark edildi ve vakit kaybetmeden bir hayvan hastanesine götürüldü. Tedaviye alınan kedinin ayağında kırık olduğu, kuyruğunun işlevini yitirdiği ve genel sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.

ŞÜPHELİ KEDİYİ BİLEREK EZDİĞİNİ SAVUNULUYOR
Kediyi kurtaran Merve Taşgıt, şüphelinin kediyi bilerek ezdiğini savunarak, güvenlik kamerası görüntülerini izledikten sonra büyük üzüntü yaşadığını belirtti. Taşgıt, "Kamyonet sürücüsünün kedileri bilerek ezdiğini gördüm. Görüntüleri gördükten sonra resmen yıkıldım. Şüpheli, yolda düz ilerlerken manevra yaparak kedilerin üzerine sürüyor. Kesinlikle kasti ve canice bir hareket sergiledi" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Bugün kedilere bunu yapan, yarın çocuklara ve kadınlara da yapabilir. Bu kişinin gereken cezayı almasını istiyorum" diye ekledi.

POLİS ÇALIŞMASI SONUÇ VERDİ
İhbar üzerine çalışma başlatan Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin kimliğini tespit etti ve adresine yapılan baskınla A.T.'yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 1 ay hayvan barınağında çalışma cezası verildi.
Bakmadan Geçme
Ankara'da Kan Donduran İddia: Keçiören'de Kedilere İşkence ve Ölümler Mahallede Ayaklanma Yarattı!
Hayvanları koruma derneği başkanı Gülay Akgün Mutlu'nun cinayetinde kardeşi aranıyor
Silivri'de yürek burkan olay: Köpeğe çarptı, tutuklandı
Hayvanlara yönelik 'katliam yasası'nın ikinci yılı: DEM Parti'den sert tepki, 'ölüme değil yaşama ihtiyacımız var
İzmir'de kedilerin ölümüyle ilgili veteriner yeniden gözaltında
İzmit'te köpeğe demir sopayla işkence: Güvenlik kamerası görüntüleri dehşeti ortaya koydu
