Gündem

Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçilerin dönüş yoğunluğu

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, Avrupa'daki ülkelerine dönen gurbetçiler yoğunluk oluşturuyor. Uzun araç kuyrukları ve duygusal anlar yaşanıyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçilerin dönüş yoğunluğu

Edirne’de bulunan Kapıkule Sınır Kapısı, Avrupa'daki ülkelerine dönen gurbetçilerin akınına uğramış durumda. Dönüş yolculuğuna çıkan Türk vatandaşları, sınır kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Kapıkule Sınır Kapısı\

Dönüş yolculuğu sürüyor

15 Haziran'dan bu yana Türkiye’ye gelen gurbetçilerin tatil sonrası dönüşleri devam etmekte. Özellikle Kapıkule, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapıları yoğunlukla kullanılıyor. Gümrük sahası dolarken, araç kuyrukları metrelerce uzanıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı\

Gurbetçilerin duyguları

Almanya'nın Berlin şehrine dönen Uğur Duvar, “11 ayın hasretini giderdik ama şimdi tekrar ayrılıyoruz. Geride ailemizi bıraktık, üzgünüz” derken, İhsan Şahbaz da dönüş yolculuğunun hüzünlü bir deneyim olduğunu ifade etti. Murat Ayaz ve Hasan Gürsoy da memleketlerinden ayrılmanın getirdiği duygusal zorluğu dile getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş