Siyaset

Kars'ta Kurultay İptaline Öfkeli Tepki: Üye Kartındaki Kılıçdaroğlu İmzasını Yırttı

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı hakkında verdiği "mutlak butlan" ve iptal kararı, Kars örgütünde de büyük bir infiale yol açtı.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Kars'ta Kurultay İptaline Öfkeli Tepki: Üye Kartındaki Kılıçdaroğlu İmzasını Yırttı

Mevcut parti yönetiminin görevden el çektirilmesi sonucunu doğuran kararın ardından CHP Kars İl Binası önünde toplanan partililer tepkilerini dile getirirken, bir partilinin üyelik kartını yırtması geceye damga vurdu.

Kars'ta yaşanan hareketli saatlerin ve protestonun detayları:

İl Başkanı Örgütü Binalara Çağırdı

Yargı kararının flaş gelişme olarak duyurulmasının ardından CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, tüm il ve ilçe teşkilat mensuplarını acil koduyla parti binalarına çağırdı. Davet üzerine il binasında toplanan çok sayıda partili ve vatandaş, televizyon ekranları başında Ankara'dan gelen gelişmeleri ve genel merkezin hamlelerini anlık olarak takip etti.

"Ben Hancıyım O Yolcu, Elinizi Partiden Çekin!"

İl başkanının çağrısı üzerine parti binasına gelen CHP’li Güven Demir, kurultay iptali kararının arkasında eski genel başkanın ekibinin olduğunu savunarak sert bir protestoya imza attı. Cebinden çıkardığı ve üzerinde CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzası bulunan üyelik kartını kameralar önünde yırtan Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Bu üyelik kartımın üzerinde Kılıçdaroğlu’nun imzası var. Şu anda ben bu kartı yırtıyorum ve Kılıçdaroğlu’nu da tanımıyorum. Parti üyesi olarak ben partideyim, o değil. Ben hancıyım, o yolcudur. CHP, Kars’ın yenilmez bir kalesidir. Yaşadığımız bu durumdan dolayı ben bu kartı yırtma ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu protesto etme gereği duydum. Kemal Kılıçdaroğlu’na da şunu söylüyorum: Artık elinizi çekin! Sen, ekibin ve grubun bu partiden elini çeksin."

Kars İl Başkanlığı'nda televizyon başında bekleyişini sürdüren partililerin, genel merkezden gelecek ikinci bir talimata kadar örgüt binalarından ayrılmayacağı öğrenildi.

Bu Yazıyı Paylaş