Katılımevim'de Başkanlık Koltuğu Değişti
Yurt dışına çıkış yasağı kararı sonrasında Serdar Turhan Katılımevim'deki görevlerinden istifa etti. Şirketin yeni Yönetim kurulu başkanı Emre Tezmen olurken, KAP'a resmi bildirim yapıldı.

Finans dünyasını sarsan gelişmelerin ardından Katılımevim cephesinde kritik bir yönetim değişikliği yaşandı. Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yarız'ın tekneyle yurt dışına kaçtığı iddialarının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Pusula Yatırım Holding ve Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı getirilmişti.
Yaşanan bu adli sürecin hemen ardından Serdar Turhan, şirketteki tüm görevlerinden ayrıldı. Konuya ilişkin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan resmi bildirimde, Turhan ile birlikte yönetim kurulu üyesi Ahmet Özcan'ın da görevlerinden ayrıldığı kamuoyuna duyuruldu.
Emre Tezmen Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Oldu
KAP açıklamasına göre, boşalan iki yönetim kurulu üyeliğine iş dünyasından tanınan isimler getirildi. Tera Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen ile Erkan Kilimci yeni yönetim kurulu üyeliklerine atandı. Gerçekleştirilen görev dağılımının ardından Emre Tezmen, Katılımevim'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi.
Satış Süreci ve Kurul Onayları Devam Ediyor
Katılımevim'in çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Pusula Yatırım Holding, geçtiğimiz cuma günü yaptığı duyuruda milyarlarca lira değerindeki varlıklarının Tera Holding'e satışı konusunda anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. Soruşturma gölgesinde gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından satışın akıbeti merak konusu olurken, şirket cephesinden açıklama geldi.
Yapılan açıklamada, satış işleminin tamamlanması için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurulu onay süreçlerinin beklendiği belirtildi. Şirket, satışa ilişkin herhangi bir iptal durumunun söz konusu olmadığını ve sürecin planlandığı gibi ilerlediğini vurguladı.
Bakmadan Geçme
Fenerbahçe'de sıcak saatler! İsmail Kartal'dan istifa hamlesi
Fakıbaba, Dervişoğlu'nun çağrısı sonrası istifa ettiğini açıkladı
İYİ Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba istifa etti
Dervişoğlu Çizgiyi Çekti: “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” Diyemeyen Vekile Kapıyı Gösterdi!
CHP Muğla İl Başkanı Karahan, Aras’ın istifasını eleştirdi
Fon Soruşturmasında Dev Dalga: Fatma Betül Sayan Kaya ve 141 Kişinin Malvarlığı Donduruldu
