Gündem
Yayınlanma : 17 Eylül 2026 16:16

KESK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine karşı çıktı

KESK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine karşı çıktı
KESK Dönem Sözcüsü Nurgül Bayrak, kamu köprü ve otoyollarının özelleştirilmesine tepki göstererek, bu durumun hazine garantileri ile kamu gelirlerinin sermayeye aktarılmasına neden olacağını belirtti.

KESK Dönem Sözcüsü Nurgül Bayrak, kamuya ait köprü ve otoyolların 30 yıllığına işletme hakkının devredilmesine sert bir şekilde tepki gösterdi.

Özelleştirmenin sonuçları değerlendirildi

Bayrak, iktidarın bu özelleştirmeler aracılığıyla, kamu kaynaklarını büyük zararlarla ve hazine garantileriyle kendi iktidarı süresince kullanmak üzere elden çıkardığını ifade etti. KESK Sinop üyeleri, Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanarak bu duruma karşı çıkan sloganlar attı ve “Sefalete teslim olmayacağız” dedi.

Geçiş ücretleri arasındaki farklar

Bayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın özelleştirmenin bir 'işletme hakkı transferi' olduğunu savunsa da gerçeklerin farklı olduğunu belirtti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2025 yılında köprü ve otoyollardan elde edilen 500 milyon dolarlık net gelir, özel sektör tarafından işletilmek isteniyor. Özel işletmelerin geçiş ücretleri, kamuya ait köprülerin ücretlerinin neredeyse iki katına kadar çıkmakta. Bu durum, emekçiler ve halk için fahiş fiyatların ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.