Kurtulmuş: Filistin devletinin kurulması Türk milletinin ortak duası
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin'in özgürlüğü için dua ettiklerini ve bu konunun Türkiye için milli bir mesele olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Hüseyin Şeyh ve Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Rawhi Fattouh ile bir araya geldi. Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, 'İnşallah en kısa süre içerisinde nehirden denize özgür bir Filistin devletinin kurulmasını görmek hepimize nasip olur' dedi. Bu özgür Filistin devletinin yöneticileri olarak halklarına hizmet etme imkanı doğacağı umudunu dile getiren Kurtulmuş, Türk milletinin ortak duasının bu olduğunu belirtti.

FİLİSTİN DAVASI MİLLİ BİR MESELE
Kurtulmuş, Filistin davasının Türkiye için milli bir mesele olduğunu vurgulayarak, TBMM'nin Filistin meselesini her zaman öncelikli dış politika konusu olarak ele aldığını ifade etti. Ayrıca, devletin tüm kurumlarının Filistin'e destek olmak için seferber olduğunu belirtti. Kurtulmuş, 'Batı dünyası insan hakları ve demokrasi gibi kavramların altında kalmıştır' diyerek, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

İSRAİL'İN SOYKIRIMI VE ULUSLARARASI TEPKİLER
Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırımın yanı sıra, Batı Şeria'da da insanlık dışı uygulamaların devam ettiğini söyledi. 75 binden fazla şehit olduğunu ve dünya genelindeki insaf sahibi kitlelerin bu duruma karşı çıkmaya başladığını ifade etti. Kurtulmuş, Mescid-i Aksa'nın yıkılmasına asla izin verilmeyeceğini vurgulayarak, Türkiye'nin Filistin davasına olan desteğini yineledi. Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh ise, Türkiye'nin desteğinin önemine dikkat çekerek, 'Nihai amacımız başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasıdır' dedi.

Bakmadan Geçme
Kurtulmuş: Filistin meselesi bölgedeki barışın anahtarıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e karşı daha fazla baskı çağrısı yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devleti'ne destek verdi
Filistinli öğrenci Esil, özlemini duygu dolu sözlerle anlattı
12 ülke İsrail yerleşimlerine ticari kısıtlama getirdi
Sekiz ülke İsrail'in yerleşim planlarını kınadı
