Mahmut Arıkan: 28 Şubat darbesi, tarihin en kirli darbesidir
Mahmut Arıkan, 28 Şubat darbesini Cumhuriyet tarihindeki en kirli darbe olarak nitelendirirken, Erbakan hocanın azmi ve mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin düzenlediği ‘Geleneksel Konya İftarı’ programında önemli açıklamalarda bulundu. Arıkan, Cumhuriyet tarihindeki darbeleri değerlendirerek, 28 Şubat darbesinin en sinsi ve kirli olanı olduğunu söyledi.

28 ŞUBAT'IN SEBEPLERİ
Arıkan, 28 Şubat darbesinin iki ana sebebinin bulunduğunu belirtti. Bunlardan birinin rantiyecilere giden hortumun kesilerek denk bütçe yapılması, diğerinin ise D-8’lerin kurulması olduğunu ifade etti. İçerideki işbirlikçi rantiyecilerin ve dışarıdaki emperyalistlerin bu durumlardan rahatsız olduğunu vurguladı. Erbakan hocanın bu süreçte yılmadığını ve her zaman millet için çalıştığını dile getirdi.

ERBAKAN HOCAYI ANLAMAK
Arıkan, Erbakan'ı anlamanın sadece bir retorik değil, derin bir sistem eleştirisi gerektirdiğini belirtti. Yüksek faiz oranlarının ötesinde, servetin belirli ellerde toplanması sorununu vurguladı. Erbakan hocanın milli kavramının ırkçı ve ulusalcı kalıpların dışına çıktığını söyleyerek, tüm insanlığın haksızlıklar karşısında bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. 28 Şubat sürecinin sadece seküler ve dindar gerilimi değil, küresel sömürü sisteminin ülke kaynaklarına çökme projesi olduğunu belirtti. Arıkan, bu süreçte yoksul insanlarla gösterişten uzak bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Bakmadan Geçme
Saadet Lideri'nden pompa görselli mesaj! Arıkan’dan motorine ironik tepki
Mahmut Arıkan, Yasin Hatiboğlu'nu ziyaret etti
Mahmut Arıkan, ABD Başkan Yardımcısı'nın iddialarını sorguladı
Mahmut Arıkan, mazot zammını eleştirdi
Arıkan: Partili sistem devleti ve partiyi karıştırıyor
Arıkan: AK Parti 24 yılda 3 'Y' ile geldi, 13 'Y' ile gidiyor
