Gündem

Manisa'da 10 ton mesir macunu 20 dakikada dağıtıldı

486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 10 ton mesir macununun 20 dakikada saçılmasıyla sona erdi. Vatandaşlar, macunları kapmak için yarıştı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Manisa'da 10 ton mesir macunu 20 dakikada dağıtıldı

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl 486. kez düzenlendi ve festivalin kapanışı 10 ton mesir macununun saçılmasıyla gerçekleştirildi.

Manisa\

RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Sultan Camii'nin kubbe ve minarelerinden 45 ayrı noktadan yapılan saçım, yalnızca 20 dakika sürdü. Vatandaşlar, saçılan şifalı macunları kapmak için kıyasıya bir yarışa girdi. Bu anlar, renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Manisa\

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI

Festivalin son günü, Manisa Valiliği önünde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Manisa Valisi, milletvekilleri ve yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, Osmanlı padişahları ve şehzadelerin temsili gösterileriyle renklenirken, katılımcılar halk oyunları ve gösterilerle eğlenceli anlar yaşadı.

Bu Yazıyı Paylaş