Mansur Yavaştan Cumhuriyet vurgusu: Karanlığa boyun eğmeden, ışıkta yürüyeceğiz!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünde Zafer Genç Akademinin açılışında, Karanlığa boyun eğmeden, Cumhuriyetin ışığında yürümeye devam edeceğiz diyerek milli birlik ve gelecek vizyonunu vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyetin 102. yıl kutlamaları kapsamında Zafer Genç Akademinin açılışında yaptığı konuşmayla dikkat çekti. Yavaş, "Bizler Atatürk’ün emanetini koruyacak, yaşatacak ve aydınlık geleceğe taşıyacağız. Karanlığa bir gün bile boyun eğmeden, Cumhuriyet’in ışığında yürümeye devam edeceğiz" diyerek milli birlik ve gelecek vizyonunu vurguladı.

ALTINCI GENÇ AKADEMİ HİZMETE GİRDİ
Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla açılan Zafer Genç Akademi, Batıkent, Sıhhıye, Çayyolu, Bahçelievler ve Ulustaki mevcut merkezlere ek olarak Başkentteki altıncı Genç Akademi oldu. Toplam 3 bin metrekare kullanım alanına sahip olan bu yeni merkezde sessiz çalışma odaları, toplantı alanları, bilgisayar salonları ve sosyal-kültürel etkinlik alanları bulunuyor. Aynı anda 500 gence hizmet verebilecek şekilde tasarlanan ve engelli erişimine uygun altyapısıyla öne çıkan akademi, 53 bin kayıtlı öğrenciye ve ayda ortalama 30 bin aktif kullanıcıya ulaşan gençlik merkezlerinin dayanışma, üretim ve gelecek umudu merkezleri olma misyonunu devam ettirecek.

CUMHURİYETİN ANLAMI: ÖĞRENMEK, ÜRETMEK, PAYLAŞMAK
Yavaş, açılışın yapıldığı Zafer Meydanının Cumhuriyetin ilk yıllarındaki modern başkent hayalinin sembolü olduğunu belirterek, "Bugün biz sadece geçmişi onarmıyor, yeniden anlamlandırıyoruz. Emin Onat’ın hayata geçirdiği özgün yapıyı koruyarak, onu öğrenci ve kültür merkezine dönüştürüyoruz. Çünkü Cumhuriyet demek öğrenmek, üretmek, paylaşmak demektir" ifadelerini kullandı. Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Yavaş, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, Türkçe diline, al bayrağına, İstiklal Marşına ve Ankaraya vurgu yaparak, milli değerlerin önemini bir kez daha altını çizdi. Açılışın ardından düzenlenen fener alayına da katılan Mansur Yavaş, binlerce Ankaralı ile birlikte meşaleler eşliğinde Ulus Meydanına yürüdü.
Bakmadan Geçme
Mansur Yavaş: Kültürel zenginlikleri geleceğe taşımak istiyoruz
Mansur Yavaş, kültürel mirasın önemine dikkat çekti
Özgür Özel: Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı engellenirse önemli bir seçenektir
Son ankette Yavaş, Erdoğan'a fark attı! Seçmenlerin parti dağılımı dikkat çekti
Özel’den adaylık mesajı! Yavaş formülü nasıl olacak?
Mansur Yavaş: Beş Bin Yıllık Geçmiş Satın Alınamaz
