Meclis'in çalışma takvimi değişti: Hangi teklifler öne çekildi?
TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'nin önerisiyle Meclis'in çalışma takvimi ve gündemi yeniden düzenlendi. Bazı kanun teklifleri öne çekilirken, Sayıştay Başkanı seçimi gibi önemli gündem maddeleri de belirlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, AK Parti Grubu'nun uzun süredir tartışılan çalışma takvimi ve gündemine ilişkin önerisi oy çokluğuyla kabul edildi. Bu değişiklik, Meclis'in yasama faaliyetlerini hızlandırma ve öncelikli konuları daha erken ele alma amacını taşıyor.
ÖNE ÇEKİLEN KANUN TEKLİFLERİ
Yapılan düzenlemeyle birlikte, gündemin 'Kanun Teklifleri ile Komisyonlardan Gelen Diğer İşler' bölümünde yer alan 266, 277 ve 279 numaralı kanun teklifleri, aynı bölüm içinde sırasıyla birinci, üçüncü ve dördüncü sıralara alındı. Bu değişiklik, ilgili diğer işlerin sıralamasında da bir kaymaya neden olacak. Genel Kurul, Emniyet Teşkilatı ve basınla ilgili düzenlemeler içeren bir kanun teklifinin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar açık kalacak.
GÜNDEMDE SAYIŞTAY BAŞKANI SEÇİMİ VE DİĞER TEKLİFLER VAR
Öte yandan, önümüzdeki günlerde Meclis'in gündemi oldukça yoğun olacak. 24 Haziran Çarşamba günkü birleşimde Sayıştay Başkanı seçimi yapılacak. Bu seçimin ardından Uzman Erbaş Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Takip eden günlerde ise Türk Kızılay Kanunu Teklifi, 223, 237 ve 242 sıra sayılı kanun tekliflerinin görüşmeleri tamamlanacak. Bu arada, Genel Kurul'da yapılan açık oylama sonucunda Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yenilenebilir enerji projelerine ilişkin anlaşma da kanunlaştı. Bu anlaşma, 290 oyun 233'ü evet, 52'si hayır ve 5'i çekimser oyla kabul edildi.
Bakmadan Geçme
TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Erken seçim tartışmaları zamanında değil
TBMM Başkanı Kurtulmuş, terörsüz Türkiye için Meclis'in sorumluluklarını açıkladı
Türkiye'de Ömür Boyu Sigara Yasağı Yolda
Okul saldırısı TBMM'ye taşındı
EMEP'li Sevda Karaca, Girne'deki gemi faciasını TBMM'ye taşıdı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, silahların teslim edilmesini umuyor
