Mehmet Cengiz gözünü madenlere dikti
Cengiz Holding, madencilik sektöründeki büyüme stratejisi kapsamında iki önemli anlaşmaya imza attı. Rize’deki Çayeli Bakır İşletmeleri ve Erzincan’daki Çöpler Altın Madeni için yapılan satış anlaşmaları sektörde dikkat çekti.

Cengiz Holding, madencilik sektöründeki büyüme stratejisi kapsamında iki önemli anlaşmaya imza attı. Rize’deki Çayeli Bakır İşletmeleri ve Erzincan’daki Çöpler Altın Madeni için yapılan satış anlaşmaları sektörde dikkat çekti.
Cengiz Holding, madencilik alanındaki yatırımlarını genişletmeye yönelik adımlarını sürdürüyor. Son dönemde maden projelerine ağırlık veren şirket, gerçekleştirdiği yeni anlaşmalarla sektördeki varlığını büyütmeyi hedefliyor.
ÇAYELİ BAKIR İŞLETMELERİ İÇİN ANLAŞMA
Kanada merkezli First Quantum Minerals, Rize’nin Çayeli ilçesinde faaliyet gösteren Çayeli Bakır İşletmeleri’nin satışı için Cengiz İnşaat ile 340 milyon dolarlık anlaşma yaptı.
Anlaşma kapsamında Cengiz İnşaat, satış bedelinden düşülmek üzere 50 milyon dolarlık avans ödemesinde bulundu. Satış sürecinin gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından 2026 yılının ortalarında sonuçlanması bekleniyor.
ÇÖPLER ALTIN MADENİ İÇİN 1,5 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ
Cengiz Holding’in gündemindeki bir diğer önemli gelişme ise Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni oldu. Kanada merkezli SSR Mining, Anagold Madencilik aracılığıyla işlettiği madendeki yüzde 80’lik hissesini 1,5 milyar dolar karşılığında Cengiz Holding’e devretme kararı aldı.
Daha önce 9 işçinin hayatını kaybettiği facia sonrası kapatılan ve yeniden faaliyete geçirilmesi beklenen maden için bu satışın yeni bir sürecin başlangıcı olabileceği değerlendiriliyor.
SSR Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Rod Antal, Cengiz Holding’in 100 milyon dolar depozito ödeyeceğini ve toplam ödemenin işlemler tamamlandıktan sonra yapılacağını belirtti.
Öte yandan Çalık Holding’in madendeki yüzde 20’lik payının devam ettiği ifade edildi. Cengiz Holding daha önce Eti Bakır ve Eti Alüminyum gibi kamuya ait bazı sanayi kuruluşlarını da devralmıştı.
Bakmadan Geçme
Çin'den İklim Krizine Karşı Devrim: Terk Edilmiş Madenlerde Tarım Yapılacak
İYİ Parti maden memleketinde madencilerin sorunlarına neşter vurdu
Edirne'de 27 günlük madenci direnişi zaferle bitti!
Artvin'de maden tepkisi büyüyor: Arhavi ve Hopa'daki 10 köyden "İhaleler iptal edilsin" çağrısı
Arhavi'de Madene Geçit Yok! Halk Yürüyor
Maden işçilerinin tarihi direnişlerinden Ankara'ya Haber Analiz...
