Meloni, Erdoğan'a tebrik mesajı için teşekkür etti
İtalya Başbakanı Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tebrik mesajına duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmeye devam edeceğini belirtti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ülkesindeki sağ koalisyon hükümetinin tarihi bir başarı elde etmesi sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göndermiş olduğu tebrik mesajına duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Uzun ömürlü hükümet başarısı
Meloni, 1946 yılından bu yana cumhuriyetle yönetilen İtalya'da 2022'den bu yana iktidarda olan hükümetinin, ülke tarihindeki en uzun ömürlü hükümet olmasının ardından dünya genelinden gelen tebrik mesajlarına yanıt verdi. Erdoğan'ın mesajını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu önemli dönüm noktası dolayısıyla gönderdiğiniz mesajı ve tebriklerinizi almaktan memnuniyet duydum” ifadesini kullandı.
İtalya-Türkiye ilişkileri
Meloni, Türkiye ile İtalya arasında tarihi bağlar ve ortak çıkarların bulunduğunu vurgulayarak, bu durumun iki ülke arasındaki diyaloğun ve iş birliğinin geliştirilmesini önemli hale getirdiğini belirtti. Ayrıca, Roma ile Ankara arasındaki ilişkilerin son yıllarda güçlendiğini ve ortak çıkarları ilgilendiren konular üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Meloni, bu sürecin ilerleyerek halkların yararına yeni iş birliği fırsatları sunacağına inandığını belirtti.
Bakmadan Geçme
Türkiye vergi rekabetçiliğinde yükseldi! ABD ve Almanya geride kaldı
Türkiye ve Kanada, stratejik ortaklık anlaşması imzaladı
İsrail Maliye Bakanı, Türkiye'ye askeri hazırlık gerektiğini vurguladı
Mehmetçik Yemen Yolunda mı? Tepki Çeken Mekke İttifakı Teklifi Meclis’e Geldi!
Avrupa’da Kaos Devam Ediyor: Fransa’da Yasak, İtalya’da Asker Sahada!
Savaş Erman Sordu, Ahmet Sungur Yanıtladı: “Türkiye’de Eğitim: Neyi Doğru, Neyi Yanlış Yapıyoruz?”
