Asayiş

Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor

Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangını, ikinci gününde kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları sürüyor. Yangının nedeninin araştırılması için inceleme başlatıldı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor

Mersin'in Aydıncık ilçesinde meydana gelen orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Yangının ikinci gününde, ekiplerin yoğun soğutma çalışmaları devam ediyor.

Mersin\

YANGINA MÜDAHALEDE BÜYÜK GÜÇ

Dün Eskiyürük Mahallesi Karatepe mevkisinde çıkan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 3 helikopter, 35 arazöz, 15 su ikmal aracı, 3 greyder ve 5 dozer olmak üzere toplam 140 araç ve 401 personel ile müdahale edildi. Yangın sırasında önlem almak amacıyla 80 ev tahliye edildi ve tahliye edilen 145 kişi için Taşucu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu tahsis edildi.

Mersin\

ÇIKTI SEBEBİ İÇİN İNCELEME BAŞLATILDI

Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmaları devam etmekte. Yangının çıkış sebebinin tespit edilmesi için gerekli incelemeler de başlatılmış durumda. Bu tür olaylar, orman varlığımızın korunması konusunda daha dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Mersin\Mersin\Mersin\Mersin\Mersin\Mersin\Mersin\Mersin\

Bu Yazıyı Paylaş