Siyaset

MGK toplantısında terörle mücadele ve bölgesel güvenlik değerlendirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısında terörle mücadele, bölgesel güvenlik ve küresel gelişmeler değerlendirildi, müzakere çağrısı yapıldı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
MGK toplantısında terörle mücadele ve bölgesel güvenlik değerlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, terörsüz Türkiye ve bölge hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışmaların gözden geçirildiği belirtildi.

Terör tehdidine karşı kararlılık vurgusu

Toplantının yaklaşık 3 saat sürdüğü ve PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verildiği ifade edildi. Ülkemizin ve bölgenin güvenliği için atılan adımların kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi. Suriye'nin birliği ve bütünlüğüne destek vereceğimiz de bildiride yer aldı.

Küresel çatışmalar ve bölgesel etkileri

Bildiride, ABD ve İran arasındaki gerilimin bölgedeki istikrarsızlıkları artırdığına dikkat çekilerek, taraflara müzakerelere dönme çağrısında bulunuldu. Ayrıca, İsrail'in bölgedeki eylemleri eleştirilerek uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi gerektiği ifade edildi. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkileri ve Yemen'deki gerilimler de toplantıda masaya yatırıldı.

Bu Yazıyı Paylaş