Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye genelinde 107 bin 299 kurs açtık
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye genelinde 107 bin 299 kurs açtıklarını ve bu kurslara 3 milyon kursiyerin katıldığını açıkladı. Eğitimde önemli ilerlemeler kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da düzenlenen 'Deprem Bölgesi Şule Yüksel Şenler Eğitim ve Meslek Atölyeleri' programında önemli açıklamalarda bulundu.

KURSİYER SAYISI VE SAAT HESABI
Tekin, bu kurslara 3 milyon 7 bin 197 kursiyerin katıldığını ve toplamda 11 milyon 780 bin 250 saat eğitim verildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitim-öğretime olan desteğini vurgulayan Tekin, 'Bu katkılar sadece örgün eğitime değil, çok daha geniş bir yelpazeye yayılmaktadır' dedi.

YAYGIN EĞİTİMİN ÖNEMİ
Programda ayrıca, geçtiğimiz yıl 326 bin 94 kurs açıldığı ve bu kurslara 6 milyon 116 bin 54 kursiyerin katıldığı bilgisi de paylaşıldı. Tekin, 2026 itibarıyla Türkiye genelinde 107 bin 299 kurs açıldığını ifade ederek, bu kursların eğitim sistemine sağladığı katkıları anlattı. Eğitim alanında yapılan çalışmaların yanı sıra, çeşitli iş birliklerine de vurgu yaptı. Tekin, 'Bu iş birlikleri sayesinde eğitimde devrim niteliğinde adımlar atıyoruz. Herkese teşekkür ediyorum, bu başarıda emeği geçen herkesin katkısı büyük' dedi.
Bakmadan Geçme
Zahide Kurun, eğitimde eşitliği ve güvenliği vurguladı
Müfredat laiklik ve adaletle çelişmiyor
Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencileri kabul etti
Abidinpaşa İlkokulu’nun boşaltılmasına velilerden tepki
Derslik başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamasını aştı
Nazilli’de veliler ikili eğitime karşı seslerini yükseltti
