Milli güvenlik kurulu toplandı
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Gündemde terörle mücadele, Ukrayna-Rusya savaşı, ABD-İran görüşmeleri ve Doğu Akdeniz'deki haklar ele alınıyor.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 17.19'da başladı.
Gündemde terör ve bölgesel gelişmeler var
Kurulun gündeminde, terörle mücadele sürecinin ilerleyişi ve terörsüz bölge hedefi kapsamında örgütün silah bırakma olasılığının görüşülmesi yer alıyor. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşı ve Karadeniz'deki deniz ulaşımının güvenliği de ele alınacak konular arasında bulunuyor.
Uluslararası ilişkiler ve Doğu Akdeniz masada
Toplantıda, ABD ile İran arasındaki müzakere süreci, Gazze'deki mevcut durum, Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları ve Babülmendep Boğazı'ndaki seyir güvenliğinin sağlanması için yürütülen çabalar da değerlendirilecek. Bunun yanı sıra, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik alınabilecek tedbirler de görüşülecek. Toplantının ardından İletişim Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.
Bakmadan Geçme
MGK terörle mücadele ve bölgesel gelişmelerde kararlılık mesajı verdi
Tekin: Uyuşturucu bağımlılığı milli güvenlik sorunudur
Yankı Bağcıoğlu'ndan İHA'lara karşı güvenlik önerileri
Bakan Bayraktar: Arz güvenliği milli güvenliğin parçası
Milli Güvenlik Tehlikede mi? Tüm Yerel-Sen'den 'Çerçeve Yasa' Tepkisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye süreci ile yeni bir hikaye yazacağız
