NATO ve Emperyalist Savaş Karşıtı Birlik, akşam saatlerinde Kadıköy Süreyya Operası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yüksek sesle yapılan açıklamada, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’da düzenlenen NATO Zirvesi öncesinde tutuklananların bir kısmının hala cezaevinde olduğu vurgulandı.
HUKUKSUZLUKLARA DİKKAT ÇEKTİLER
Açıklamada, "Onların suçu halkların katili NATO’ya karşı çıkmak, işçilerin, emekçilerin ve ezilen halkların haklarını savunmaktır. Onlarca arkadaşımız, NATO’nun askeri olmayı reddettikleri için haksız ve hukuksuz koşullara maruz bırakılmaktadırlar. Tüm tutsaklar serbest bırakılsın" ifadeleri yer aldı. Ayrıca, "NATO Tutsaklarına Özgürlük!" başlığı altında, zirve öncesinde gözaltına alınan devrimcilerin savunulması amacıyla yeniden toplandıkları belirtildi.
NATO ZİRVESİ VE DEMOKRATİK HAKLAR
Açıklamada, Ankara zirvesinin, dünya çapında silahlanma ve savaş hazırlıklarının derinleştirildiği, en temel demokratik hak ve özgürlüklerin askıya alındığı bir ortamda gerçekleştirildiği ifade edildi. Protestoların bastırılmasının yanı sıra, devletin tüm baskı aygıtlarının emperyalist savaş politikalarının önündeki muhalefeti ezmek için seferber edildiği dile getirildi. Ayrıca, İstanbul Boğaz Köprüsü'nün ABD bayrağının renklerine büründürüldüğü ve halkın yoksulluğunun gizlenmeye çalışıldığı aktarıldı. Açıklamanın sonunda, "NATO tutsakları serbest bırakılsın" çağrısıyla, devrimcilerin ve sosyalistlerin mücadelesinin süreceği vurgulandı.




