Nijer Devlet Televizyonu Telesahel artık Türksat'tan yayın yapacak: Afrika'nın sesi dünyaya Türkiye üzerinden ulaşıyor
Nijer Devlet Televizyonu Telesahel, Türksat uyduları üzerinden yayına başladı. Bu anlaşma Afrika'nın sesini dünyaya taşıyan stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Nijer Devlet Televizyonu Telesahel'in yayınlarını Türksat uydularına taşıdığını resmen açıkladı. Bakan Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamada, yeni anlaşma kapsamında Telesahel'in hem doğu hem de batı kapsama alanında Türksat üzerinden yayına başladığını duyurdu.

TEKNİK ANLAŞMADAN ÖTE STRATEJİK ADIM
Bakan Uraloğlu bu gelişmenin sadece teknik bir anlaşma olmadığını, aynı zamanda Afrika'nın sesini, kültürünü ve haber akışını dünyaya taşıyan stratejik bir hamle olduğunu vurguladı. "Bugün Afrika'nın merkezinden yükselen bir yayın, artık Avrupa'dan Orta Doğu'ya, Orta Asya'dan Kuzey Afrika'ya kadar milyonlarca haneye Türksat üzerinden ulaşıyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKSAT'IN KÜRESEL BAŞARISI
Telesahel yayınlarının Türksat 4A uydusu üzerinden verildiğini belirten Uraloğlu, "Türksat uyduları artık sadece Türkiye'nin değil, dünyanın yayın altyapısına hizmet veriyor. Nijer Devlet Televizyonu'nun Türksat'ı tercih etmesi, teknolojimizin geldiği noktayı ve sunduğumuz kesintisiz hizmet kalitesini net şekilde gösteriyor" dedi.
KÜLTÜREL VE DİPLOMATİK KÖPRÜ
Yayın anlaşmasının iki ülke arasındaki teknik iş birliğinin ötesinde, kültürel ve diplomatik ilişkileri de güçlendirdiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, Telesahel yayınları sayesinde Nijer'in haberlerinin, kültürel içeriklerinin ve kalkınma hikayelerinin artık uluslararası izleyicilere ulaşacağını ifade etti. Türksat'ın Afrika'da Gana, Nijerya ve Nijer başta olmak üzere birçok ülkeye yayıncılık hizmeti sunduğunu da sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Afad ve Nijer arasında iş birliği anlaşması
573 televizyon ve 215 radyo kanalı Türksat uydularına geçiş yaptı
573 Televizyon ve 215 Radyo Kanalı Yeni Nesil Uydulara Taşındı
Türkiye'nin uzaydaki gücü artıyor: Katar iş birliğiyle yeni nesil Türksat-Biruni uydusu geliyor
Türkiye'nin dijital kalesi yükseliyor: Türksat Gölbaşı Veri Merkezi temeli atıldı!
Türksat Gölbaşı Veri Merkezi'nin temeli 22 Temmuz'da atılıyor
