Gündem

Nurettin Akçul, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi

Nurettin Akçul, Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın 13. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçildi. Gelecek dönemde aday olmayacağını açıkladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Nurettin Akçul, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nın 13. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da gerçekleştirildi. Mevcut Genel Başkan Nurettin Akçul, 192 oy alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

GÖREV SÜRESİ SONUNA KADAR HEYECANLA ÇALIŞACAĞIM

Akçul, yaptığı açıklamada, bir sonraki olağan genel kurulda aday olmayacağını belirtti ve görev süresi boyunca ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışacağını ifade etti. Seçimlerin sendika tarihinin en huzurlu ve olgun genel kurulu olduğunu vurguladı.

BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

Akçul, genel kurulların sendikacılığın gerçek okulu olduğunu dile getirerek, oy sayılarının ayrışma nedeni olmaması gerektiğinin altını çizdi. Madenciliğin zor bir meslek olduğunu ve madencilerin haklarını korumanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, geçmiş yöneticilerin mirasını daha da büyütmek için çalışacaklarını belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş