Öğretmenler sahnede parlıyor: Tiyatro eğitimiyle sanatın gücü MEB çatısı altında
MEB'in 'Ustalarla Tiyatro Eğitimi' programı ilk mezunlarını verdi. 135 öğretmen sertifika alırken, Bakan Tekin sanatın eğitimdeki önemini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin sanatsal yeteneklerini pekiştirmek ve sahne sanatlarına olan ilgilerini artırmak amacıyla hayata geçirdiği 'Ustalarla Tiyatro Eğitimi' programının ilk dönemini başarıyla tamamladı. Bu kapsamda, Maarif Tiyatro Akademisi bünyesinde eğitim alan 135 kursiyer, sertifikalarını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in elinden aldı.

SANATIN IŞIĞINDA YENİ NESİLLER YETİŞİYOR
Yaklaşık 1500 öğretmenin başvurduğu ve titiz bir seçimin ardından programa dahil edilen 135 kursiyer, 4 ay boyunca toplam 120 saatlik yoğun bir eğitimden geçti. Eğitimler, tiyatro ve kamera oyunculuğu, ses-nefes teknikleri, koro çalışmaları, beden kullanımı ve metin çözümleme gibi alanları kapsadı. Bu program, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin sanatsal vizyonunu desteklerken, öğretmenlerin sahne sanatlarındaki yetkinliklerini en üst düzeye çıkarmayı hedefledi. Eğitimini tamamlayan 95 kursiyer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sahnelenen 'Şüheda 1915' adlı tiyatro oyununda oyuncu, koro üyesi ve teknik ekipte aktif rol alarak bilgilerini pratiğe döktü. Bu ilk mezunlar, Maarif Tiyatrosu'nun çekirdek kadrosunu oluşturacak ve akademinin ikinci dönem seçmeleri ise eylül ayında gerçekleştirilecek.

KÜLTÜREL MİRAS VE MİLLİ BİLİNÇ SANATLA CANLANIYOR
Sertifika töreninde konuşan Bakan Yusuf Tekin, eğitimde milli birlik, beraberlik ve köklü geleneklerin önemine vurgu yaparak, öğrencilerin sanatla olan bağını güçlendirme hedeflerini dile getirdi. Bakan Tekin, göreve başladıkları günden bu yana tüm illerde Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Oyunları Topluluğu gibi sanatsal etkinlikleri başlattıklarını hatırlattı. Ayrıca, Güzel Sanatlar Liseleri'ni tıpkı mesleki ve teknik eğitim ile spor liselerinde olduğu gibi tematik hale getirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Seçmeli derslerde yapılan önemli bir değişiklikle, kültür ve sanat kategorisinin ayrı bir başlık olarak oluşturulduğunu ve öğrencilerin haftalık 6 saatlik seçmeli derslerinden birini bu kategoriye ait derslerden seçmelerinin teşvik edildiğini söyledi. Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında sahnelenen tiyatro oyunlarının milli bilinci desteklediğini vurgulayan Bakan Tekin, 'Cumhuriyete Doğru' oyununun 36 ilde 41 temsil yaparak 30 binden fazla izleyiciye ulaştığını ve büyük beğeni topladığını aktardı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde sahnelenen 'En Uzun Gece' oyununda 40 öğretmenin rol aldığını, Çanakkale Zaferi haftasında ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 604 kişilik dev bir kadroyla sergilenen 'Şüheda 1915' oyununda 500'den fazla öğretmen ve öğrencinin görev aldığını belirtti. Bu tür etkinliklerin müfredatı ve eğitim süreçlerini destekleyecek içerikler sunduğunu ifade etti.

USTA SANATÇILAR, EĞİTİME DESTEK İÇİN SAHNEYİ BIRAKTI
Bakan Tekin, projeye destek veren sanatçılara ve öğretmenlere minnettarlığını ifade ederek, 'Ustalarla Tiyatro Eğitimi' projesinin, eğitim süreçlerine sanatı entegre etme vizyonlarını tamamladığını belirtti. Kendi özel işlerinden, dizi ve sinema filmlerinden fedakarlık yaparak bu eğitimleri veren sanatçı arkadaşlara içtenlikle teşekkür etti. İyi bir iş başlatıldığında, arkasından gelenlerin bu işi kartopu gibi büyüteceğine inandığını ve bu projenin 10 yıl sonra dahi güzel anılarla hatırlanacak bir iş olduğunu söyledi. Konuşmasının ardından Bakan Tekin, projeyi başarıyla tamamlayan 95 öğretmene sertifikalarını takdim etti.
Bakmadan Geçme
Osmaniye'de saldırıda hayatını kaybeden öğretmen defnedildi
Osmaniye'de Okul Bahçesinde Kanlı Saldırı: Öğretmen Ağır Yaralandı
Dolandırıcılık tuzağından 8 yılda aklanan öğretmen göreve dönüyor
Eğitim Gücü-Sen, öğretmenlerin göreve başlatılması için çalışma yapıyor
Takıntılı Saldırgan Okul Kapısında Öğretmeni Katletti
Ücretli Öğretmenlerden Ankara'da "Kadro ve Adalet" Eylemi
