Okul saldırısı sonrası tepki çeken sözlerine açıklama: Biricik Suden ilk kez konuştu
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırılarının ardından açıklamalarıyla tepki çeken Biricik Suden, sözlerinin yanlış anlaşıldığını savunarak ilk kez konuştu.

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan ve kamuoyunda büyük üzüntüye yol açan okul saldırılarının ardından Türkiye genelinde tepkiler yükselirken, Biricik Suden’in sosyal medya paylaşımı tartışma yarattı. Özellikle Kahramanmaraş’ta bir öğretmen ve öğrencilerin hayatını kaybettiği saldırı sonrası çok sayıda ünlü isim tepkisini dile getirirken, Suden’e gelen bir soru üzerine verdiği yanıt sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Tepki Çeken Sözler
Suden’e yöneltilen “Neden bu olay hakkında bir paylaşım yapmıyorsun?” sorusuna verdiği yanıt kamuoyunda eleştirilmişti.
Tepki çeken açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:
"Kortizol seviyemi ve kas gelişimimi riske atamam. Negatif enerjiyle beslenmek yerine enerjimi daha yapıcı şeylere saklıyorum"
Bu sözler kısa sürede sosyal medyada tartışma konusu olmuş ve çok sayıda kullanıcı tarafından eleştirilmişti.
“Yanlış Anlaşıldım” Açıklaması
Gelen tepkilerin ardından sessizliğini bozan Biricik Suden, sözlerinin çarpıtıldığını ve yanlış yorumlandığını savundu.
Suden’in açıklaması şöyle:
"Ülkemizde yaşanan trajik olayın ardından paylaştığım metin; acılardan rant devşiren, dijital dünyada duyarlılığı şova dönüştüren ancak telefonlarını bıraktıkları an hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam eden kişi ve bazı yayın organları tarafından saptırılmıştır.
Bana gelen, 'Olayla ilgili paylaşım yap' baskılarına toplu bir cevap olarak verdiğim, ancak üslubu sebebiyle yanlış anlaşılmaya müsait olan ifadem üzerinden arzu ettikleri etkileşimi almış olabilirler. Beni tanıyanların bildiği üzere; bu tür acıların son bulması için sosyal medya histerisine değil, akla ve bilime sığınmalıyız. Bu tür iftiracılar yüzünden duruşumdan ödün vermeyeceğimi, üretmeye ve takipçilerimle paylaştığım disiplinli yaşam rutinime devam edeceğimi bilmenizi isterim."
Bakmadan Geçme
İYİ Partili başkana saldırı! Parti yönetiminden sert tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik, Mekke'ye yapılan saldırıyı kınadı
Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ezgi Apartmanı davasında itirazları reddetti
Üç okul tek binada: Veliler güvenlikten endişeli
Ankara'da yeni eğitim yılı başladı
Kahramanmaraş’ta Pusula Maraş Eğitim Merkezi açıldı
