Oltu'da Dünya Temizlik Günü etkinliği
Erzurum'un Oltu ilçesinde Dünya Temizlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, belediye personeli, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler sokakları temizledi; çevre bilinci oluşturulması hedeflendi.

Erzurum'un Oltu ilçesinde 20 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla bir temizlik kampanyası düzenlendi.

ÖĞRENCİLER DE KATILDI
Oltu Belediyesi personeli, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler, cadde ve sokakları temizleyerek sigara izmaritlerini ve çöpleri topladı. Ziyabey Caddesi, Osman Ayyıldız Caddesi, Yürüyüş Yolu, Efkan Ala Kültür Merkezi ve Belediye Sosyal Tesisleri güzergahı temizlik çalışmaları kapsamına alındı.

FARKINDALIK OLUŞTURMA ÇABASI
Etkinliğe katılan öğrenciler, çevreyi kirleten vatandaşları uyararak farkındalık oluşturmaya çalıştı. Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi ve ilçe protokolü de etkinliğe katılım sağladı. Temizlik kampanyasının ardından öğrencilere meyve suyu, kek ve dondurma ikram edildi.

TEMİZLİK BİLİNCİ
Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, 'En güzel temizlik kirletmemektir' anlayışıyla hareket ettiklerini ve çocuklarla birlikte bir temizlik hareketi başlattıklarını belirtti. Çelebi, amaçlarının toplumda çevre bilinci oluşturmak olduğunu vurguladı.


