Ömer Çelik'ten İsrail'in yerleşim ihalesine sert tepki
Ömer Çelik, İsrail'in Batı Şeria'daki yeni yerleşim ihalesine sert tepki gösterdi ve bu durumun iki devletli çözümü tehdit ettiğini belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yeni bir yerleşim projesi için ihale açma planını kınadı.

İsrail'in planı eleştirildi
Çelik, bu durumu “şiddetle kınıyoruz” diyerek ifade etti. Ayrıca, söz konusu saldırganlığın, Batı Şeria'yı ikiye bölmeyi ve Doğu Kudüs'ü izole etmeyi hedeflediğinin altını çizdi. Çelik, bu adımın iki devletli çözüm perspektifini yok etme amacı taşıdığını belirtti.
Uluslararası toplumun dikkatini çekmek gerekiyor
X hesabında yaptığı bir paylaşımda, Netanyahu hükümetinin Batı Şeria'yı 'Gazzeleştirme' çabalarını suçlayarak, bu durumun mekansal soykırım olduğunu vurguladı. Çelik, “Yerleşim” ve “yerleşimci” kavramlarının yanlış olduğunu, bunun işgal ve soykırıma işaret ettiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in E1 planının yeni bir soykırımcı aşama olduğunu ifade etti. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır bu işgalciliğe dikkat çektiğini hatırlattı.
Bakmadan Geçme
Duran: İsrail, Suriye topraklarındaki ihlallere son vermeli
İsrailli bakan Batı Şeria'da savaş çağrısı yaptı
Hakan Fidan: İsrail'in uluslararası yalnızlaşması devam ediyor
Bakan Fidan: İsrail, Suriye'yi istikrarsızlaştırmaya çalışıyor
İsrail'e şok! Türkiye dahil 8 ülkeden kritik hamle
İngiltere, Batı Şeria'daki İsrail mallarına ticaret yasağı getirecek
