Otizmli çocuğu olan anneye devlet desteği
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde otizmli çocuğu olan ve konteynerden çıkarılmak istenen Gülay Kamalı'ya, Kadirli Belediyesi ev bulurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da taşınma, eşya ve kira desteği sağlayacak.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, otizmli çocuğu bulunan ve konteynerden çıkarılması istenen 3 çocuklu anneye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek eli uzandı.
Depremzede ailenin dramı
Deprem sonrası Kadirli'de konteynerde yaşamını sürdüren Gülay Kamalı, ev sahibi tarafından ikamet ettikleri yerden çıkarılmak istendiğini belirtmişti. Kamalı, otizmli çocuğu nedeniyle yeni bir ev bulmakta güçlük çektiğini ve eşinin de cezaevinde olduğunu ANKA Haber Ajansı'na anlatmıştı. Kamalı'nın durumu, haberin yayımlanmasının ardından kamuoyunda yankı uyandırdı.
Belediye ve Bakanlık harekete geçti
Bu gelişme üzerine Kadirli Belediyesi hemen harekete geçerek aileye bir ev temin etti. Ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da ailenin yeni evine taşınma masrafları, gerekli eşyaların temini ve kira giderleri için maddi destek sağlayacağını duyurdu.
Bakmadan Geçme
Sivas'ta otizmli çocuk pencereden düşerek hayatını kaybetti
Otizmli milli tenisçi Ata'nın doğum günü kutlandı
Baba, oğlunun futbol hayalini balkonda gerçeğe dönüştürdü
Üniversite öğrencileri otizmli çocuklara oyunla umut oluyor
Otizmli bireyler ve aileleri için tek durak: otizm.gov.tr hizmete girdi
Nisan ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına yattı
