Özgür Özel'den NATO liderlerine: Türkiye'nin demokratik geleceğine dikkat edin
Özgür Özel, NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'nin demokratik gerilemesine dikkat çekti ve müttefiklere iktidarın ötesini görmeleri çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, NATO Zirvesi öncesinde Project Syndicate'de yayımladığı makalede, Türkiye'nin önemli bir stratejik konuma sahip olduğunu vurguladı. Ancak, ülkedeki demokratik gerilemenin, hem iç istikrar hem de NATO'nun uzun vadedeki güvenliği için göz önünde bulundurulması gereken bir faktör olduğunu ifade etti.
DEMOKRATİK TEMELLERİN ZAYIFLAMASI
Özel, dünya çapında tanınmış liderlerin de yazdığı uluslararası platformda, NATO liderlerine Türkiye'nin zayıflayan demokratik temelleri ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Türkiye'nin temel sorununun artık ekonomik kriz değil, meşruiyet krizi olduğunu belirten Özel, 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin birinci parti olmasına rağmen, iktidarın seçim sonuçlarını kabul etmek yerine muhalefet üzerindeki baskıyı artırdığını vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklu olduğunu, muhalefet partilerinin birçok belediye başkanının da cezaevinde bulunduğunu hatırlattı.
STRATEJİK ÖNEM VE DEMOKRATİK GELECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirvede Türkiye'nin jeopolitik önemini vurgulayacağını öngören Özel, meşruiyetine güvenen yönetimlerin barışçıl muhalefeti tehdit olarak görmeye ihtiyaç duymayacağını ifade etti. Yazısını, NATO müttefiklerine Türkiye’nin mevcut iktidarının ötesine bakmaları çağrısıyla sonlandırdı. Özel, hükümetlerin geçici olduğunu, asıl olanın Türkiye ve halkının kalıcılığı olduğunu vurguladı. Halkın, özgür ve demokratik bir ülke inşa etmeye kararlı olduğunu belirtti ve inşa edilmesi gereken Türkiye'nin müreffeh, güvenilir ve uluslararası barışa katkı sunan bir ülke olacağını ifade etti.
Bakmadan Geçme
TBMM Başkanı Kurtulmuş, 27 Mayıs mağdurlarını andı
Avrupalı Demokratlar, İmamoğlu'nun hapis cezasına tepki gösterdi
Artvin'de 12 Eylül darbesinin 46. yılı anıldı
İmamoğlu'ndan Atina'daki demokrasi etkinliğine mesaj
HKP üyesi Çıngı'ya NATO paylaşımı soruşturması
NATO protestosuna katılan HKP üyelerine dava açıldı
