Siyaset

Özgür Özel'den sert çıkış: Ara seçim Meclis'in anayasal görevidir, kaçmak suçtur!

CHP lideri Özgür Özel, ara seçimin Meclis'in anayasal görevi olduğunu belirterek, bu görevden kaçmanın anayasa ihlali ve siyasi tükenmişlik itirafı olduğunu söyledi. Milletin kararına güvendiklerini ve erken seçim taleplerini yineledi.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Özgür Özel'den sert çıkış: Ara seçim Meclis'in anayasal görevidir, kaçmak suçtur!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ara seçimlerin Meclis'in anayasal bir görevi olduğunu ve bu görevden kaçmanın hem anayasayı ihlal suçu hem de siyasi bir tükenmişlik itirafı anlamına geldiğini belirtti.

Özgür Özel\

MİLLETİN KARARINA SAYGI ESAS

Özel, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, mevcut yönetimin sivil darbe anlayışıyla hareket ettiğini öne sürdü. Seçimle gelen belediye başkanlarına yönelik saldırıları ve görevden uzaklaştırma çabalarını eleştiren Özel, Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Parti arasındaki iş birliğinin köklü demokrasi anlayışına vurgu yaptığını ifade etti. Milletin kararına güvendiklerini ve bu nedenle erken seçim taleplerini yinelediklerini söyledi.

Özgür Özel\

ARA SEÇİMDEN KAÇMAK SUÇTUR

Ara seçimlerin Türkiye'nin gündeminde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandık sonuçlarını hor gören tutumuna karşı olduklarını belirten Özel, "Erken seçim yapacaksanız, erken yerel seçim de yapalım, iki seçimi birleştirelim. Biz ona dahi varız." dedi. Ara seçimin Meclis'in görevi olduğunu ve bu konuda Meclis Başkanına ve tüm siyasi partilere görev düştüğünü vurgulayan Özel, geçmişte hiçbir siyasi liderin ara seçimden kaçmadığını hatırlatarak, kaçmanın anayasa ihlali ve siyasi tükenmişlik itirafı olduğunu söyledi.

Özgür Özel\

AK PARTİ'NİN GEÇMİŞTEKİ KANUN TEKLİFİ HATIRLATILDI

Özel, AK Parti'nin geçmişte ara seçimlerin yapılması yönünde verdiği kanun teklifini hatırlatarak, o dönemde Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan olarak ara seçim talebinde bulunduğunu dile getirdi. Mersin Yenişehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili olarak ise, durumu dikkatle takip ettiklerini ve Türkiye'de bankamatik personel çalıştırma gibi nedenlerle belediye başkanı tutuklanacaksa AK Parti'de müebbet hapis cezasından kurtulabilecek belediye başkanının çok az olacağını ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş