Özgür Özel'den tarihi hamle: CHP'den ayrılıp yeni parti kuruluyor!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, yeni bir parti kurma kararını duyurdu. Bu gelişme, milletvekilleri ve görevden alınan il başkanlarından destek görürken, 'milletle yeni bir yürüyüş' mesajı verildi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında çarpıcı bir açıklama yaparak yeni bir parti kuracaklarını duyurdu. Bu gelişme üzerine, Özel'i destekleyen milletvekilleri ve Genel Merkez tarafından görevden alınan il başkanları, yeni oluşuma dair değerlendirmelerde bulundu. Yeni partinin kuruluşuyla ilgili teknik işlemlerin tamamlanmasının ardından, milletvekilleriyle birlikte TBMM'de ana muhalefet partisi olarak açık ara farkla yerlerini alacaklarını belirten Özel, CHP'nin grup kürsüsüne veda ederken ana muhalefet koltuğunu bırakmadıklarını vurguladı.
YENİ BİR BAŞLANGIÇ: MİLLETLE BÜYÜK YÜRÜYÜŞ
Özgür Özel'in bu tarihi duyurusunun ardından, mahkeme kararıyla görevden alınan İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bu anı bir son değil, 'yepyeni bir başlangıç' olarak nitelendirdi. Çelik, "Milletle beraber yeni ve büyük bir yürüyüş başlatıyoruz" diyerek, yeni partinin yol haritasını çizdi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, kurucu parti kimliğine sahip bir yapıdan ayrılmanın zorluğuna dikkat çekerek, ancak ideallerinden sapmadan demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini ve bu iktidarı değiştireceklerini ifade etti. Tanrıkulu, yargının bağımsız ve tarafsız olmadığı bir ortamda, hukuksal mekanizmaların sonuç vermediğini belirterek, yeni partiye yönelme kararının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
HALKIN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA YENİ PARTİ KURULDU
CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, yeni partinin halkın beklentilerine cevap verdiğini ve emekliden çiftçiye, gençlerden esnafa kadar geniş bir kesimin talepleriyle kurulduğunu dile getirdi. Enginyurt, "Özgür Özel lider oldu, halk yeni partiyi kurdu" diyerek, bu oluşumun mevcut iktidardan bunalan halk için büyük bir umut ışığı olduğunu belirtti. Milletvekillerinin topluca istifa edip yeni partiye katılacağını açıklayan Enginyurt, tüm vatandaşları da e-devlet üzerinden istifa edip yeni partiye üye olmaya davet etti. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, mevcut politikaların sorunları derinleştirdiğini, enflasyon ve işsizlikte Türkiye'nin birinci sırada olduğunu belirterek, bu yanlış politikaları düzeltecek bir iktidara ihtiyaç olduğunu savundu. Kayışoğlu, "Mutlak sultanlıkla mutlak butlan anlayışı birleşti ve CHP'yi işgal etti" diyerek, hukuksuzluklarla dolu bir süreç yaşandığını ifade etti.
Bakmadan Geçme
YENİ Parti 3 bin sandıkla ön seçim yapacak
Zeynel Emre: İddialar için suç duyurusunda bulunacağız
YENİ Parti'den "iftira" suçlamalarına yanıt
Özgür Özel Hakkında Yeni Fezleke Hazırlığı: Emir Sarıgül'ün İfadesi Meclis Gündeminde
YENİ Parti'den sanayisizleşme eleştirisi: "Türkiye kahve satarak mı zenginleşecek?
Zeynel Emre: Özel hakkındaki iddialar iftira
