Gündem

YENİ Parti'den sanayisizleşme eleştirisi: "Türkiye kahve satarak mı zenginleşecek?

YENİ Parti milletvekilleri, TBMM'de sanayisizleşme ve kötüleşen ekonomi eleştirisi yaptı. Kapanan fabrikalar, artan işsizlik ve daralan üretime dikkat çektiler.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
YENİ Parti'den sanayisizleşme eleştirisi: "Türkiye kahve satarak mı zenginleşecek?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde YENİ Parti milletvekilleri, Türkiye'deki sanayileşme politikalarını sert dille eleştirdi. Milletvekilleri, fabrikaların kapanması, KOBİ'lerin kredi sorunları ve yüksek teknoloji ürünlerinin ihracattaki düşük payına dikkat çekerek, ülkenin sanayisizleştiği ve ekonominin daraldığı uyarısında bulundu.

YENİ Parti\

Kocaeli'de fabrikalar kapanıyor

YENİ Parti Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, sanayi kenti Kocaeli'deki durumu özetleyerek, “Ben Sanayi'nin başkentinde, Kocaeli'de yaşıyorum. Benim kentimin sorunu yokmuş, haberimiz yok,” dedi. 2023 ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu ancak 2025'te 173 milyar dolarda kalındığını belirten Çiler, kapanan fabrika sayısının arttığını ve krediye erişimin zorlaştığını vurguladı. Çiler ayrıca, kademeli emeklilik sorununun çözülemediğini ve bazı sektörlerde işsizliğin arttığını dile getirdi. Fon kriziyle ilgili de soru soran Çiler, “Fon vurgunun siyasi ayağı var mıdır, yok mudur? Sorumlular hesap verecek mi? Soruşturma hangi kurumlara, isimlere ulaşacak?” diye sordu. Kartepe'de bir holdinge haddehane kurulmasına da tepki gösteren Çiler, bu kararın gözden geçirilmesini talep etti.

Tarihin en başarısız sanayi bakanı

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Arpacı, “Açık söyleyeyim, siz tarihin en başarısız sanayi bakanısınız,” diyerek, Bakanlığın AB'nin sanayi dönüşümüne yeterince hazırlıklı olmadığını savundu. Arpacı, Türkiye'nin Avrupa pazarına ihracatının önemine değinerek, AB'nin kamu alımlarını ve desteklerini "Made in Europe" şartına bağladığını hatırlattı. Arpacı, “Türkiye’yi üç senede sanayisizleştirmeyi başardınız,” dedi. İmalat sanayisindeki istihdam kaybına ve otomotiv, elektrikli araç gibi sektörlerdeki düşüşlere dikkat çeken Arpacı, “İnsanlar dikiş makinesini, nakış makinesini, kesim makinesini satıp kahve makinesi almaya başladı. İnsanlar tornasını, CNC tezgâhını satıp masa, sandalye, ocak, fırın alıp restoran işine giriyor. Türkiye birbirine kahve satarak mı zenginleşecek Sayın Bakanım?” sorusunu yöneltti.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş