Pakistan ve Ermenistan, diplomatik ilişkileri kurdu
Çin'in Tiencin şehrinde gerçekleşen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan bir araya gelerek iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasını kararlaştırdı.

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Çin'in Tiencin şehrinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulması kararı alındı.
İKİ ÜLKE ARASINDA DİPLOMATİK İLİŞKİLER
Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Dar ve Bakan Mirzoyan'ın görüşmelerinde Birleşmiş Milletler Şartı'nın ilke ve amaçlarına bağlılıklarını dile getirdikleri belirtildi. Ayrıca, ekonomi, eğitim, kültür ve turizm alanlarında işbirliği yolları ele alındı. Bakanlar, karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabakata vardılar.
SOSYAL MEDYA DUYURUSU
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, diplomatik ilişkilerin kurulmasına ilişkin ortak bir bildiriyi imzaladıklarını duyurdu. Bu açıklama, iki ülke arasındaki yeni dönemin başlangıcını resmen ilan etti.
Bakmadan Geçme
Şerif'ten Türkiye Cumhuriyeti'nin 103'üncü yılına mesaj
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar, Türkiye'nin 103. yılını kutladı
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan Arasında Ortak Savunma: Tartışmalı Mekke Anlaşması Komisyondan Geçti
İran ve Pakistan dışişleri bakanları telefonda görüştü
Pakistan Başbakanı Şerif'ten Türkiye'ye başsağlığı mesajı
Pakistan’dan Suudi Arabistan’a “40 bin asker” iddiasına yalanlama
