Gündem

Pamuk: Basın özgürlüğü demokrasinin temelidir

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, Dünya Gazeteciler Günü'nde basın özgürlüğünün demokrasinin temeli olduğunu vurguladı. Pamuk, özgür basının toplumsal vicdanın aynası ve güçlü devletin teminatı olduğunu belirtti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 1
Pamuk: Basın özgürlüğü demokrasinin temelidir

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Pamuk Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pamuk, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada basın özgürlüğünün demokrasinin temel dayanaklarından biri olduğunu vurguladı.

GAZETECİLERİN GÜNÜ KUTLANDI

Pamuk, gerçeğin peşinde koşan, halkın sesi olmaktan vazgeçmeyen ve kalemini yalnızca hakikat ve millet menfaatleri için kullanan tüm gazetecilerin bu anlamlı gününü kutladığını belirtti. Pamuk, "Yaratılmaya çalışılan korku iklimine rağmen kalemini satmayan; kalemini halktan, hakikatten ve doğrudan yana kullanan tüm basın emekçileri, toplumsal vicdanın aynasıdır. Onlar sustukça halk susar, onlar bastırıldıkça hakikat karanlıkta kalır." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR BASIN DEMOKRATİK DEVLETİN TEMİNATIDIR

Basın özgürlüğünün sadece gazetecilerin değil, toplumun nefes alma hakkı olduğunu söyleyen Pamuk, gerçeklerin yazılmadığı, korkunun egemen olduğu bir ülkede ne demokrasi, ne adalet, ne de toplumsal huzurdan söz edilebileceğini dile getirdi. Pamuk, bu nedenle özgür basının, güçlü devletin teminatı olduğunu vurguladı. Pamuk sözlerini, "Gerçeğin peşinde, halkın yanında, vicdanın ışığında kalem tutan tüm gazetecilerimizin Dünya Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum. Kalemiyle, onuruyla, ahlakıyla direnen tüm basın emekçilerine saygı ve minnetle..." diyerek tamamladı.

Bu Yazıyı Paylaş