Ramazan öncesi fahiş fiyatlara NEVŞEHİR'de geçit yok: Denetimler sıklaşıyor
Nevşehir'de Ramazan öncesi fahiş fiyatlara karşı denetimler sıklaştırıldı. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, marketler, fırınlar ve restoranlarda etiket, raf ve kasa fiyatlarını kontrol etti. Vatandaşlar denetimlerden memnuniyetini dile getird

Ticaret Bakanlığı'nın koordinasyonunda Nevşehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde marketler, fırınlar ve kasaplar gibi işletmelerde fahiş fiyat denetimleri gerçekleştirdi.

RAFLAR VE KASALAR MERCEK ALTINDA
Ekipler, etiket kontrolleri, ürünlerin son kullanma tarihlerini inceleme, raf ve kasa arasındaki fiyat farklılıklarını tespit etme gibi işlemleri titizlikle yürüttü. Ekmeklerin ağırlıkları da ölçülürken, restoranlardaki karekodlu fiyat listeleri ile kapı girişindeki fiyatlar karşılaştırıldı.

FİYAT ARTIŞLARI GÜNLÜK TAKİP EDİLİYOR
Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, "Kafe, restoran, kasaplar, fırınlar sürekli denetimimiz ve gözetimimiz altında olacaktır. Marketlerde kasa raf fiyatı uyuşmazlıkları ve raftaki fiyat artışları günlük olarak takip edilmektedir. Vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu alışveriş yapmaları için ekiplerimizle her gün sahadayız. Ramazan boyunca da her gün devam edecektir." dedi. Taygurt ayrıca, vatandaşların sorunlarını Alo 175 Tüketici Hattı'na bildirebileceğini sözlerine ekledi.

VATANDAŞ MEMNUN, İŞLETMECİ UYUMLU
Denetlenen işletme sahiplerinden İbrahim Alakoç, denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ramazan öncesi fiyatların artmaması gerekiyor. Ramazan öncesi fiyatların artması için bir sebep görmüyorum." ifadelerini kullandı. Fırın müşterisi Şerife Baytın ise, "Bu denetimler çok hoşuma gitti. Ekmeklerin tartılması gayet güzel. Bu denetimlerin sıklaştırılmasını istiyorum." diyerek memnuniyetini belirtti.




