Renault, yönetimde değişikliğe gidiyor
Renault, Avrupa'daki zayıf talep ve Çinli rakiplerin yükselişi nedeniyle yönetim değişikliğine gitti. Yeni CEO Francois Provost liderliğinde şirket, daha hızlı kararlar alabilen ve müşterilerine daha yakın bir yapı hedefliyor.

Avrupa'daki zayıflayan talep ve Çinli markaların yükselişiyle mücadele eden Renault, pazar payını artırmak için üst düzey yönetim değişikliğine gitti. Yeni İcra Kurulu Başkanı Francois Provost'un liderliğinde şirket, daha hızlı kararlar alabilen ve müşterilerine daha yakın olabilen bir yapıya kavuşmayı hedefliyor.
YÖNETİMDE DEĞİŞİKLİKLER
Renault, Denis Le Vot'un yerine Dacia markasının başına Mercedes-Benz Group AG'den Katrin Adt'ı getirdi. Renault marka patronu Fabrice Cambolive ise 'Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı' olarak atandı. Bu yeni rol, grubun kilit markalarının stratejilerini daha iyi koordine etmeyi amaçlıyor. Provost, 'Daha hızlı kararlar alabilen, daha verimli bir şekilde hareket edebilen ve müşterilerine daha yakın olabilen bir organizasyona ihtiyacımız var.' dedi.
REKABET VE ZAYIFLAYAN TALEP
CEO, Avrupa'daki zayıf talep ve Çinli üreticilerin büyümesi nedeniyle, geleneksel Ağustos tatilinde yeni yöneticiler atayarak hızlı bir dönüşüm sürecini başlattı. Şirket, Temmuz ayında rekabetin yoğunlaşması ve van pazarındaki düşüş nedeniyle karlılık görünümünü düşürmüştü. Dacia'daki pazar payını artırma çalışmalarında yer alan Le Vot ise Renault'dan ayrılma kararı aldı. Philippe Brunet teknoloji sorumlusu, Anthony Plouvier ise tedarik sorumlusu olarak atandı.

