Siyaset

Sabahattin Önkibar'dan CHP'ye DEM ve PKK uyarıları

Sabahattin Önkibar, CHP ve DEM Parti arasındaki yakınlaşmanın çıkmaza girdiğini ve CHP’nin büyük bir stratejik hata yaptığını söyledi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 1

Önkibar, CHP’nin DEM Parti’ye güvenerek hareket etmesinin sonuçlarını sert bir dille eleştirdi. Daha önceki öngörülerinin gerçekleştiğini vurgulayan Önkibar, “CHP, DEM Parti’ye yani kravatlı PKK’ya inanmasın anında satarlar dedim. Öyle oldu. Dün kanıtlandı” diyerek yaşanan son gelişmelerin kendisini haklı çıkardığını belirtti.

CHP lideri Özgür Özel’in 22 ilde milletvekili istifaları üzerinden ara seçimi zorlama hamlesinin, DEM Parti’nin tavrı nedeniyle çöktüğünü ifade eden Önkibar, bu durumu bir "ihanet" olarak nitelendirdi. Önkibar, partinin genetik kodlarına vurgu yaparak, “Zira yine sattılar ki ihanet onların genlerinde var. Özgür Özel’in 22 ilden birer milletvekili istifa ettirip ara seçimi zorlama girişiminde biz yokuz dediler” şeklinde konuştu.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın “Seçim şu bu, bizim gündemimizde yok. Bizim gündemimiz başka” sözlerini hatırlatan Önkibar, bu "başka" olan gündemin Türkiye’nin bütünlüğünü hedef aldığını savundu. Önkibar’a göre DEM Parti’nin asıl amacı demokratik bir seçim yarışı değil, terör yapılanmasına alan açmak.

Önkibar, bu tehlikeli süreci şu sözlerle ifşa etti:

“Görüldüğü gibi kravatlı PKK DEM’in, tek derdi AKP’ye karşı seçimi zorlamak değil. Apo eşkıyası ile PKK’lı katilleri hapisten çıkarıp bağımsız Kürdistan devletine bir adım daha yaklaşmak.”

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

  • Alp Demir

    Çok doğru da bunu artık bu ülkedeki 5 yaşındaki çocuklar bile kavradı. Ama siyaset kurumu kavrayamadı. Ne CHP, ne AKP, ne MHP ve maalesef ne de diğerleri kavradı. Yani ülkenin % 90'nını temsil eden bu partiler, bir araya gelip ortak bir kararla hareket etse bu ülkede DEM diye bir parti var olamaz. Ama her ne hikmetse hepsi bu 3-5 kravatlı teröristin kuyruğunda dolaşıyor. Böyle olunca da hepsinin canı cehenneme. CHP hak ettiğini buldu, AKP/MHP de bulacak. Bu Terörsüz Türkiye ayaklarına dolanacak. Ve diğer partilere de açıkça söyleyelim, DEM ile oturan belasını bulur. Artık bir araya gelin ve DEM denilen ihanet şebekesini TBMM'den atın.

Bu Yazıyı Paylaş