Kültür Sanat

Sarayburnu’nda Gurur Günü: TCG Fatih Fırkateyni Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

İstanbul’un fethinin 573. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Türk Deniz Kuvvetleri’nin gurur kaynaklarından biri olan TCG Fatih Fırkateyni, Sarayburnu Limanı’nda vatandaşların ziyaretine açıldı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Sarayburnu’nda Gurur Günü: TCG Fatih Fırkateyni Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

1988 yılından bu yana denizlerimizde sayısız görev ve başarıya imza atan dev savaş gemisi, ilk günden itibaren her yaştan İstanbullunun ve turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Gemi personeli rehberliğinde askeri teknolojileri ve görev alanlarını yakından inceleme fırsatı bulan aileler, hatıra fotoğrafları çektirerek fetih coşkusunu deniz askeri vizyonuyla taçlandırdı.

Gurbetçilerden ve Vatandaşlardan Tam Not: "Mükemmel Bir Organizasyon"

TCG Fatih Fırkateyni’ni gezmek için limanda uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler, gemideki askeri disiplinden ve bilgilendirmelerden son derece etkilendiklerini dile getirdi:

Almanya'dan gelen gurbetçi Bilgi Altınalev: "Almanya’dan tatil için geldik. Karşı tarafta dolaşırken gemiyi gördük ve oğlumun çok istemesi üzerine geldik. Muhteşem bir organizasyon yapmışlar. Sıra çoktu ama beklediğimize değdi. İçerideki videolarla gemileri anlattılar, bize helikopteri tanıttılar" diyerek hayranlığını belirtti.

Motor parçası üreticisi Ramazan Çolak: "Yurt dışındaydım, buradaki etkinliği arkadaşımdan duyup geldim. Ben motor parçaları üreten biri olduğum için özellikle geminin motoru hakkında teknik bilgiler sordum. Silahları da çok güzel tanıttılar. İki saattir buradayız, bizim için gurur verici bir deneyim oldu" ifadelerini kullandı.

İlk kez bir savaş gemisi gören İrfan Yener: "İlk defa geliyorum ve dört dörtlük buldum. Allah devletimize, milletimize, ordumuza zeval vermesin. İçerideki görevliler her yerde tane tane bilgi veriyorlar. Aşağıda beklerken biraz sitem etmiştik ama içeri girince anladım ki beklediğimiz her saniyeye değmiş. Tek kelimeyle mükemmel" diyerek duygularını paylaştı.

Ziyaretler Gün Boyu Devam Edecek

Deniz Kuvvetleri komuta kademesi ve gemi mürettebatının misafirperverliğiyle ağırlanan vatandaşlar, Türk askeri denizciliğinin ulaştığı gücü yerinde müşahede etmenin haklı gururunu yaşadı. İstanbul genelinde devam eden fetih etkinliklerinin en gözde duraklarından biri olan Sarayburnu Limanı'nda, TCG Fatih Fırkateyni'ne yönelik ziyaretçi akınının gün boyu sürmesi bekleniyor.

Bu Yazıyı Paylaş