Sason balı açık artırmada 340 bin liraya alıcı buldu
Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen festivalde, 1 kilo Sason balı açık artırmada iş insanı Mehmet Kandemir tarafından 340 bin liraya alıcı buldu. Vali Ekrem Canalp ise bölgenin kalkınma projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Batman'ın Sason ilçesinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 'Sason Bal, Ceviz ve Çilek Festivali' kapsamında açık artırmaya sunulan 1 kilogram Sason balı, iş insanı Mehmet Kandemir tarafından 340 bin liraya satın alındı.

FESTİVAL VE DESTEK
Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'nin desteğiyle, Sason Kaymakamlığı ve belediyesinin organizasyonuyla 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen festivale Vali Ekrem Canalp, AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Sason Kaymakamı Furkan Başar, Sason Belediye Başkanı İrfan Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmaların yapıldığı etkinlikte, dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Festivalde açık artırmaya çıkan 1 kilo Sason balı, iş insanı Mehmet Kandemir tarafından 340 bin TL'ye alındı. Vali Canalp ve beraberindekiler, kurulan yöresel lezzet stantlarını gezerek katılımcılara bal, ceviz, çilek ve cevizli sucuk ikramında bulundu. Festival, şarkıcı Manuş Baba'nın konseriyle sona erdi.

VALİ CANALP'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Festivalde konuşan Vali Ekrem Canalp, festivallerin Batman'ı ve ilçelerini tanıtmak, yerel ürünleri sergilemek ve yeni projelerin müjdesini vermek açısından önemini vurguladı. Canalp, Sason'un geçmişte yaşadığı acılara değinerek, terörün sona ermesiyle birlikte bölge halkının en güzel imkanlardan faydalanma hakkına sahip olduğunu belirtti. Vali, Batman'ın Türkiye'de altın ve gümüş işlemeciliği sanayi sitesi olarak ilk kez kurulacak bir organize tesisine ev sahipliği yapacağını ve bu projede Sasonluların önemli rol oynayacağını ifade etti.

İŞ İNSANI KANDEMİR'DEN BAL DEĞERLENDİRMESİ
Bal üreticilerine destek olmak amacıyla balı satın aldığını belirten İş İnsanı Mehmet Kandemir, Sason balının kalitesinin her geçen yıl arttığını ve değerine değer kattığını söyledi. Kandemir, festival kapsamında açık artırmada 1 kilogram balı 340 bin TL'ye satın aldığını ve yüksek kalitesi nedeniyle bu katkıyı sunduğunu dile getirdi.
Bakmadan Geçme
Kadın emeği festivali yarın başlıyor
Tonya tereyağı festivali bu yıl yapılıyor
Erbaa'da 23. Uluslararası Yaprak Festivali coşkuyla başladı
Dördüncü Bebeğe Hamile Olan Atiye'den Sahnede O Sözler!
67'nci Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali'nde sanat ve eğlence dolu günler
Karnavas'ta dut pekmezine coşkulu festival: Yarışmalar ve halaylarla dolu bir gün
