Sekili'de okul krizi: 4 derslik mi, 8 derslik mi? Köylüler yetersizliğe isyan ediyor!
Yozgat Sekili'de yıkılan 8 derslikli okul yerine 4 derslikli okul yapılması köylüleri isyan ettirdi. 25 köyden gelen öğrencilerin eğitim gördüğü bölgede, vatandaşlar 8 derslikli, yemekhane ve kütüphaneli okul istiyor.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili Köyü'nde deprem riski nedeniyle yıkılan 8 derslikli okulun yerine, 4 derslikli bir yapının planlanması köylüler arasında büyük bir tepkiye yol açtı. Yaklaşık 25 köyden taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin eğitim gördüğü bu bölgede, vatandaşlar yeni okulun en az 8 derslikli, yemekhane ve kütüphane gibi ek imkanlara sahip olması gerektiğini savunuyor.

TASARRUF GENELGESİ VURDU MU?
1992'de hizmete açılan ve incelemeler sonucunda kullanım ömrünü tamamladığı ve deprem açısından risk taşıdığı gerekçesiyle yıkılan Şehit Osman Pekşen İlk ve Ortaokulu'nun yeniden inşası için Yozgat Valiliği ile iş insanı Yaşar İşler arasında bir protokol imzalandı. Çelik konstrüksiyon sistemiyle yapılması planlanan okulun 8 derslikten 4 dersliğe indirilmesi, köy halkı tarafından dersliklerin yetersiz kalacağı endişesiyle eleştiriliyor. Eski Sekili Belediye Başkanı Halil Bacanak, okulun yalnızca Sekili'ye değil, pek çok köye hizmet verdiğini vurgulayarak, 'Burası 24-25 köyün toplama merkezi. Gönül ister ki buraya 8 derslikli, yemekhanesi, kütüphanesi olan komple bir okul yapılsın. Zaten bu köylerde okul kalmadı, sadece bir okulumuz kaldı. Buraya örnek bir okul yapılmasını istiyoruz,' ifadelerini kullandı.

4 DERSLİK YETERSİZ KALIR TEPKİSİ
Sekili Köyü Muhtarı Sinan Keloğlu, daha iyi bir okulun yapılmasını arzu ettiklerini ancak mevcut durumun imkanlar dahilinde olduğu için de okulun yapılmasına sevindiğini belirtti. Kıbrıs Gazisi ve eski okul aile birliği başkanı Cengiz Kılıç ise, okulun geçmişte yapılan güçlendirmelerine rağmen kolonların patladığını ve yıkıldığını hatırlatarak, 'Vali Bey'e durumu tekrar izah ettik. 'Büyük ihtimal yapacağız' dedi. 'Sayın valim, eğer bu kurtarmıyorsa üçüne beşine de siz bakmayın' dedik. O da söz verdi 8 derslik yapılması için. 4 derslik kifayetsiz kalır. Başkanın söylediği gibi 26-28 köy buraya geliyor. Burası merkezi bir yer. 8 derslik değil, 10 derslik dahi bizim burayı kurtarmaz,' diyerek mevcut planlamanın bölgenin öğrenci yoğunluğu göz önüne alındığında yetersiz kalacağını dile getirdi.
Bakmadan Geçme
Zahide Kurun, eğitimde eşitliği ve güvenliği vurguladı
Müfredat laiklik ve adaletle çelişmiyor
Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencileri kabul etti
Abidinpaşa İlkokulu’nun boşaltılmasına velilerden tepki
Derslik başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamasını aştı
Nazilli’de veliler ikili eğitime karşı seslerini yükseltti
