Seyitgazi yangınında hayatını kaybeden kahramanlar Eskişehir'de anıldı
Eskişehir İtfaiyesi, Seyitgazi orman yangınında şehit olan 10 orman işçisi ve AKUT gönüllüsünü anma programıyla rahmetle yad etti. Fedakarlıklar unutulmayacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, geçen yıl Seyitgazi'de çıkan orman yangınında şehit düşen beş orman işçisi ile beş AKUT gönüllüsünü anmak amacıyla anlamlı bir program düzenledi. Yenikent Yerleşkesi'nde gerçekleşen anma törenine, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri M. Recai Erdir, İtfaiye Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy, belediye bürokratları, itfaiye personeli ve çok sayıda davetli iştirak etti.

BİR YIL SONRA GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Geçtiğimiz yıl Seyitgazi'de çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları esnasında, alevlerin ani parlamasıyla yangının ortasında kalan on kahraman şehit olmuştu. Bu elim hadise, tüm ülkeyi yasa boğmuştu. Felaketin birinci yıl dönümünde düzenlenen anma programında, fedakarlıklarıyla hafızalara kazınan bu yürekli insanlar rahmetle yad edildi. Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yangında şehit olan Sercan Utmi, Hilmi Şahin, Eyip Dereli, Tolunay Kocaman, Enes Kızılyel, Muharrem Can, İlker Onarıcı, Tekin Enes Sarıyıldız, Bayram Eren Arslan ve Alperen Özcan için dualar edildi. Bu sırada salonda duygu dolu anlar yaşandı.

FEDAKARLIKLARI UNUTULMAYACAK
İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, görevleri uğruna canlarını feda eden tüm kahramanların anısını yaşatmaya devam edeceklerini vurguladı. Yetkililer, bu cesur insanların gösterdiği fedakarlığın ve cesaretin gelecek nesiller için ilham kaynağı olmaya devam edeceğini belirttiler. Anma programı, şehitler için okunan duaların ardından sona erdi.



Bakmadan Geçme
Antalya'daki orman yangınlarıyla ilgili 6 kişi gözaltında
Orman yangınında yaralanan kedi Luna iyileşti
Zafer Partili Aslan orman yangınlarını gündeme getirdi
Bursa'da orman yangınına havadan ve karadan müdahale
İçişleri Bakanı Çiftçi, Gedik'in naaşının nakledileceğini açıkladı
Kozan’daki orman yangını, 3. gününde 2 ilçeye yayıldı
