SGK, analık ödeneği süresini artırdı: Tekil gebeliklerde 24 hafta, çoğulda 26 hafta
SGK, analık ödeneği süresini tekil gebeliklerde 24, çoğul gebeliklerde ise 26 haftaya çıkararak anneleri destekleme kararı aldı. Ödemeler otomatik olarak yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), analık ödeneği süresini tekil gebeliklerde 16 haftadan 24 haftaya, çoğul gebeliklerde ise 18 haftadan 26 haftaya yükseltti.
AİLE YAPISINI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA
SGK tarafından yapılan açıklamada, bu düzenlemenin aile yapısının güçlendirilmesi ve çalışan annelerin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. 01.05.2026 tarihi itibariyle devam eden raporlar için herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 8 haftalık ödemenin otomatik olarak yapılacağı duyuruldu.
GEÇİCİ ÖDEME ŞARTLARI
16.10.2025 tarihi itibariyle doğum yapan ve raporu 01.05.2026 tarihinden önce sonlanan anneler için ise işverenlerin SGK’ya yapacakları bildirimler doğrultusunda 8 haftalık ödeme gerçekleştirileceği belirtildi. Annelerin haklardan yararlanabilmeleri için sağlık hizmet sunucularına veya SGK’ya ayrıca başvuru yapmalarına gerek olmadığı vurgulandı.

