Gündem

Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu

Yüksekova'da yağmurda evi yıkılan Abdurrahman Bayram'a, 'Dünyada Son Umut Derneği' bir yıllık kira ve beyaz eşya desteğiyle yeni bir ev temin etti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu kerpiç evi yıkılan Abdurrahman Bayram ve ailesi, bir derneğin desteğiyle yeni bir eve kavuştu.

Yağmur Felaketi Evi Yerle Bir Etti

İlçede etkili olan sağanak yağış, Eski Kışla Mahallesi'nde yaşayan 72 yaşındaki Abdurrahman Bayram'a ait iki katlı kerpiç evde büyük hasara neden oldu. Yağışın ardından yatak odasının tavanı ve duvarları çöken evin bazı bölümleri kullanılamaz hale geldi. Bayram, eşini tedavi için Van'a götürdüğü sırada evinin büyük bir kısmının yıkıldığını görünce büyük üzüntü yaşadığını belirtti. Eşyalarını zor kurtardığını söyleyen Bayram, "Eşimi tedavi için Van'a götürmüştüm. İki gün sonra döndüğümde evimin büyük kısmının yıkıldığını gördüm. Hayırsever bir dernek, 1 yıllık ev kiralayıp, beyaz eşyalarını temin etti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Umut Derneği'nden Aileye Destek

Van merkezli 'Dünyada Son Umut Derneği'nin girişimiyle aile, ilçede kiralanan güvenli bir eve taşındı. Dernek Başkanı Onur Akman, özellikle doğu illerindeki ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdıklarını dile getirdi. Akman, "Hakkari ve ilçelerinde bugüne kadar birçok aileye ulaştık. Yüksekova'da yaklaşık 12 aileye, 1 yıllık kira ve beyaz eşya desteğinde bulunduk. Görünen kısmın arkasında bağışları ile destek olan çok sayıda hayırsever var. Bu ailemizin evi, yağış nedeniyle yıkılmıştı. Ziyaret ederek yeni bir eve yerleştirdik" şeklinde konuştu.

Bu Yazıyı Paylaş